Brīvdienās ugunsgrēkos gājuši bojā 3 cilvēki un 9 cietuši

Šogad gadumijā VUGD nav reģistrējis nevienu pirotehnisko izstrādājumu izraisītu ugunsgrēku, tomēr trīs ugunsgrēkus iespējams ir izraidījušas degošas sveces.

Vakar, plkst. 16:30, VUGD saņēma informāciju, ka Mārupē, Ziedleju ielā, divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas 1.stāvā deg istaba un virtuve, kā arī pārsegums uz 2.stāvu 30m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 40 gadus vecs vīrietis, 45 gadus veca sieviete un 7 gadus vecs bērns. Ugunsgrēka iespējamais iemesls ir neuzmanīga rīcība ar atklātu uguni, dedzinot svecītes svētku eglītē.

Piektdien, plkst. 22:48, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Grīvas ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī no bez uzraudzības atstātas iedegtas sveces bija aizdegusies sekcija 0,5 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 69 gadus veca sieviete.

Gadu mijā, plkst. 00:05, VUGD saņēma informāciju, ka Jūrmalā, Bulduru prospektā, divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā ir aizdegusies svētku eglīte 1m2 platībā. Aizdegšanās brīdī mājas iemītnieki atradās ārā un no lielākas nelaimes viņus izglāba dūmu detektors, kas bija signalizējis par ugunsgrēka izcelšanos, ko cilvēki bija sadzirdējuši.

Šonakt, plkst. 01:48, VUGD saņēma informāciju, ka Limbažos, Zeļļu ielā, izglītības iestādes kopmītnēs ir noskanējusi ugunsdzēsības signalizācija. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka četrstāvu ēkas trešajā stāvā deg divi matrači 3m2 platībā. Lielā sadūmojuma dēļ tika evakuēti 10 cilvēki.

 

Šodien turpinās dzēšanas darbi bijušās Juglas papīrfabrikas ēkā, kur dega atkritumi 500m2 platībā. Sadarbībā ar īpašniekiem tiks lemts par smagās tehnikas iesaistīšanu, kas palīdzēs izcelt no ēkas gruzdošos atkritumu krāvumus, lai ugunsdzēsēji glābēji varētu tos pilnībā tos nodzēst. 

Spēcīgā vēja dēļ ugunsdzēsēji glābēji kopumā 24 reizes devās likvidēt vēja radītos postījumus. Izsaukumi tika saņemti visā Latvijā un pārsvarā tie bija saistīti ar to, ka koki bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Savukārt, Rīgā, Dzintaru ielā koks bija nokritis uz autobusa.

Sestdien, plkst. 15:48, VUGD saņēma informāciju, ka Kolkas ragā jūrā ir ienests kaitbordists. Nekavējoties uz notikuma vietu devās Dundagas un Rojas posteņu ugunsdzēsēji glābēji ar laivām un par notikušo tika paziņots Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram. Dundagas posteņa ugunsdzēsēji glābēji, pārvarot 41 km attālumu, notikuma vietā ieradās pēc 36 minūtēm, savukārt Rojas posteņa ugunsdzēsēji glābēji nedaudz vēlāk.

Nekavējoties laiva ar ugunsdzēsējiem glābējiem sāk pārmeklēt teritoriju Rīgas jūras līča pusē. Pazudušais vīrietis nebija redzams un meklēšanas darbi beidzās bez rezultāta. Ugunsdzēsēji glābēji veica glābšanas darbus savu tehnisko iespēju robežās un tik ilgi, cik to ļāva laikapstākļi. Paralēli ugunsdzēsējiem glābējiem Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs glābšanas darbos iesaistīja savā rīcībā esošos resursus. 

 

TOP Komentāri

avatar