Brīvdienās ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki un viens gājis bojā

Kopumā dzēsti 54 ugunsgrēki, veikti 34 glābšanas darbi, bija arī 14 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks un cieta trīs cilvēki.

Svētdienas vakarā, plkst. 21:39, VUGD saņēma informāciju, ka Bauskā, Rīgas ielā, divstāvu koka ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viena dzīvokļa virtuve  jau dega ar atklātu liesmu. Ugunsdzēsēji glābēji izglāba apmēram 47 gadus vecu vīrieti, kuru nodeva mediķiem. Kopējā degšanas platība bija 10m2.

Sestdien, neilgi pēc pusnakts plkst. 00:16, VUGD saņēma informāciju, ka Smiltenes novadā, Smiltenes pagastā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamās mājas jumts jau deg pilnā platībā un daļēji ēkā jau ir iebrukuši griesti. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 70 gadus vecs vīrietis. Kopējā degšanas platība bija 120m2.

Sestdienas vakarā, plkst. 22:11, VUGD saņēma informāciju, ka Dagmāras ielā Rīgā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā un pārmeklējot dzīvojamo ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sadūmojumu rada tas, ka ēkas ceturtā stāva dzīvoklī deg dīvāns. Ugunsgrēkā cieta apmēram 85 gadus veca sieviete, kuru ugunsdzēsēji glābēji atrada sadūmotā dzīvokļa koridorā un kurai līdz mediķu ierašanās brīdim sniedza pirmo medicīnisko palīdzību.

Neilgi pēc tam, plkst. 23:00, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā. Kurzemes prospektā, deviņstāvu dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums. Tā kā devītā stāva dzīvoklim, no kura nāca dūmi, bija metāla durvis, ugunsdzēsēji glābēji ar autopacēlāja palīdzību dzīvoklī iekļuva caur logu un konstatēja, ka deg virtuve 5m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 62 gadus vecs vīrietis.

TOP Komentāri

avatar