Brīvdienās rekordliels pieprasījums pēc šašlika un grila piederumiem

Aizvadītajās brīvdienās, kad siltais laiks priecēja visā Latvijas teritorijā, „Maxima” veikalos strauji palielinājās pieprasījums pēc šašlika, grila piederumiem, kā arī dārzeņiem – gurķiem, tomātiem un redīsiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, salīdzinot ar tādu pašu periodu aizvadītajā nedēļā, par 84% pieauga pieprasījums pēc  cūkgaļas un liellopu gaļas šašlika, savukārt pieprasījums pēc putnu gaļas šašlika pieauga par 88%. Visvairāk aizvadītajā nedēļas nogalē iedzīvotāji iegādājušies kakla karbonādes šašliku mājas gaumē, marinēto cūkgaļas šašliku “Piknikam”, kā arī tītara gaļas šašliku ar upenēm.

“Latvijā izteikti vērojama preču pieprasījuma maiņa atkarībā no laikapstākļiem. Līdz ar siltā laika iestāšanos iedzīvotāji ir steiguši atklāt pikniku un gaļas grilēšanas sezonu. Audzis ne tikai šašlika pārdošanas apjoms, bet arī ar grilēšanu saistītiem produktiem. Griliem  pieprasījums palielinājies par 188%, par 22 % audzis pārdošanas apjoms grilēšanai nepieciešamajiem rīkiem, grilu iesmiem un restītēm pieprasījums audzis par 62%. Grila aksesuāriem, kā piemēram, grila cimdiem, grila lāpstiņām, dakšiņām u.c. pieprasījums nedēļas nogalē audzis pat par 278%,” norāda „Maxima Latvija” Iepirkumu departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.

Tāpat aizvadītajās brīvdienās palielinājies pieprasījums pēc dārzeņiem –  par 30% palielinājies pieprasījums pēc gurķiem, par 15% vairāk pircēji groziņos likuši tomātus, savukārt pieprasījums pēc redīsiem pieaudzis par 25%.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar