Brīvdienās noslīkuši divi cilvēki

Svētdien pēcpusdienā VUGD saņēma informāciju, ka Juglas ezerā slīkst vīrietis. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vīrietis virs ūdens vairs nebija redzams. Sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju tika uzsākti zemūdens meklēšanas darbi un pēc apmēram stundas noslīkušais 24 gadus vecais vīrietis tika atrasts 20 metru attālumā no krasta.

Sestdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa Viļakas novada Žīguru pagastā izcēla noslīkušu 34 gadus vecu vīrieti. Noslīkušais tika atrasts apmēram 6 metrus no krasta divu metru dziļumā.

Brīvdienās vairākiem cilvēkiem, kas atpūtās pie ūdens, bija nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība.

Svētdien, plkst. 18:31, VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, ūdenskrātuvē, kas atrodas 4.līnijas galā, uz salas mālos un dubļos līdz viduklim ir iestidzis zēns. Tā kā zēns bija jau diezgan dziļi iestidzis, tad ugunsdzēsēji glābēji paši ar savu spēku viņu nevarēja izvilkt ārā. Lai to paveiktu, ugunsdzēsēji glābēji ūdenstilpnē uzstādīja motorsūkni un ar ūdens strūklu izskaloja dubļus ap zēna kājām un tādējādi viņu izcēla. Ar glābšanas dēļa palīdzību zēns tika nogādāts krastā un nodots mediķiem.

Sestdien, plkst. 21:40, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgas jūras līcī Jūrmalā zvejas tīklos ir sapinusies sieviete, kura saviem spēkiem netiek ārā. Kad ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz trešajam sēklim, viņi konstatēja, ka aptuveni 40 gadus veca sieviete bija braukusi ar laivu, tā apgāzusies un sieviete sapinusies zvejas tīklā. Ugunsdzēsēji glābēji sievieti atbrīvoja un nogādāja krastā.

Sestdien, plkst. 13:34, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavas upē Daugavpilī ar upes straumi tiek nests vīrietis, kurš saviem spēkiem vairs netika krastā. Ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz apmēram 44 gadus vecajam vīrietim, kurš atradās jau 12 metrus no krasta, un nogādāja viņu krastā.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks vakar izcēlās skaidu brikešu ražotnes angārā. Izsaukums uz Madonas novada Bērzaunes pagastu tika saņemts plkst. 14:52. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka angārs jau deg ar atklātu liesmu. Tā kā pastāvēja uguns izplatīšanās draudi, paralēli angāra dzēšanas darbiem tika veikti pasākumi, lai ar ūdeni atdzesētu blakus esošo ēku metāla konstrukcijas, tādējādi pasargājot tās no deformēšanās un aizdegšanās. Aizdegšanās bija notikusi skaidu granulu cehā. Degšanas platība ir 700m2 un gruzd apmēram 400 tonnas skaidu. Ugunsgrēka likvidēšanas darbos arī iesaistīti divi uzņēmuma traktori, kas ved ārā gruzdošās skaidas, kuras ugunsdzēsēji pēc tam salej ar ūdeni. Ugunsgrēka likvidācijas darbi vēl turpinās.

Sestdien, plkst. 9:12, VUGD saņēma informāciju, ka Gulbenes novada Jaungulbenes pagastā deg vienstāvu koka guļbūve. Ugunsgrēkā cieta 26 gadus vecs vīrietis. Kopējā degšanas platība bija 50m2.

Sestdien, plkst. 15:30, VUGD saņēma informāciju, ka Džohara Dudajeva gatvē piecstāvu dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums. Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī ir piededzis ēdiens. Ugunsgrēkā cieta 57 gadus vecs vīrietis.

Sestdien, plkst. 22:58, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Lomonosova ielā, deg šķūnis. Notikuma vietā dega šķūnis 30m2 platībā. Vieglus apdegumus guva 29 gadus vecs vīrietis.

Foto: vietas.lv

TOP Komentāri

avatar