Brīvdabas muzejs aicina uz Lielās dienas svinībām

Pavasara atnākšanas svētki tiks svinēti Gadatirgus laukumā. Visa pasākuma garumā būs iespēja šūpoties šūpolēs, krāsot olas sīpolu mizās, vizināties haskiju pajūgā un jāšus zirga mugurā, mēroties spēkiem koka olu ripināšanā, kā arī vērot un piedalīties putnu būrīšu darināšanā.

No 13:00 līdz 14:30 ar Lielās dienas svinēšanas tradīcijām iepazīstinās Launkalnes mūsdienu folkloras kopa „Rudzupuķe”. Pušķosim un iesvētīsim šūpoles, apdziedāsimies, piedalīsimies olu kaujās un izspēlēsim senās rotaļas. Apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi pērnos Jāņu vainagus, dzīparus šūpoļu dekorēšanai, olas ziedošanai un ēšanai, kā arī pūpolu zarus veselībai.

No 14:30 līdz 15:30 kopā ar folkloras kopu „Rija” rotaļājoties, dziedot un dancojot modināsim zemi un priecāsimies par pavasara atnākšanu.

Savukārt, no plkst. 13:00 Priedes krogs apmeklētājiem piedāvās gardu bukstiņputru.

Visa pasākuma garumā būs iespēja šūpoties šūpolēs, krāsot olas sīpolu mizās, vizināties jāšus zirga mugurā, mēroties spēkiem koka olu ripināšanā, spēlēt senās koka spēles kopā ar Aldoni Baldiņu, kā arī Rūdolfa Drevinska vadībā izgatavot ekoloģiskos putnu būrīšus.

Pasākumā piedalīsies arī Brīvdabas muzeja amatnieki – tāsiķis Zvirbuļu Pēteris, pinēja Inta Lūse, adītāja Baiba Kabuce un pinumu meistars Juris Milčs.

Muzejā viesosies arī ziemeļnieku vilcējsuņi haskiji. bērniem būs iespēja izvizināties haskiju vilktā pajūgā.

Lielā diena iezīmē laiku, kad diena un nakts kļuvusi viena garuma, gaisma uzveic tumsu, dienai kļūstot garākai jeb lielākai par nakti. Iestājas pavasaris. Šogad tas notiks 20. martā, bet saskaņā ar tautas tradīcijām šo notikumu var svinēt veselas trīs dienas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar