Brīvdabas muzeja pasākumi un notikumi 2014. gadā

Brīvdabas muzeja gada pasākumu programma vienmēr sākas februārī, Meteņos, kad apmeklētāji aicināti uz ziemas sezonas pēdējo maskošanos. Sveicot pavasari, Brīvdabas muzejā svinēsim Lielo dienu martā un Lieldienas aprīlī.

No 7. līdz 31. maijam „Rīga 2014” Eiropas kultūras galvaspilsētas projektā „Amatnieku darbnīcas „Tilts”” Brīvdabas muzejā notiks podnieku, kokamatnieku, spēļu un rotaļu, mūzikas instrumentu un rokdarbnieku nedēļas. Projekta noslēgums paredzēts Mūsdienu amatniecības festivāla laikā 9. un 10. augustā.

Izstāžu zālē no 1. jūnija līdz 15. septembrim plānots apmeklētājiem piedāvāt krāšņu izstādi „Krievu ziemeļi”, kas atceļos no Sanktpēterburgas – no Krievijas Etnogrāfiskā muzeja kolekcijas.

Visplašāk apmeklētais pasākums Brīvdabas muzejā ir Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus, kas šogad notiks 7. un 8. jūnijā.

Šogad aprit 90 gadi kopš Izglītības ministrijas Pieminekļu valde 1924. gadā pieņēma lēmumu par „brīvās dabas” muzeja ierīkošanu Rīgā. Atzīmējot šo notikumu, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru Brīvdabas muzejā 14. un 15. jūnijā pirmsjāņu noskaņās notiks Vasaras dziedāšanas svētki, kuros pulcēsies folkloras kopas no visiem Latvijas reģioniem.

Vasaras beigās, augustā, svinēsim Maizes godus, bet ģimenes ar bērniem gaidīsim Spēļu un rotaļu dienā. Gada ritējums kā parasti noslēgsies ar Seno amatu dienu un Rudens ražas svētkiem septembrī, Veļu vakaru oktobrī, Mārtiņdienu novembrī un Ziemas saulgriežu svinībām decembrī. Gada izskaņā apmeklētājiem atkal tiks piedāvātas Gaismas spēles ziemas mijkrēslī – neparasti izgaismotas muzeja ēkas un takas vakara stundās.

Pilna pasākumu programma ar norises laikiem un datumiem pieejama Brīvdabas muzeja tiešsaistes vietnē www.brivdabasmuzejs.lv, kā arī muzeja sociālo tīklu profilos. Ar Brīvdabas muzeja piedāvājumu apmeklētājiem un tūristiem būs iespējams iepazīties arī muzeja stendā Starptautiskajā tūrisma izstādē – gadatirgū „Balttour–2014”, kas Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā notiks no 7. līdz 9. februārim.

 

2013. gads Brīvdabas muzejam bijis veiksmīgs. Muzeja apmeklētāji ir Latvijas iedzīvotāji un viesi no visas pasaules. Brīvdabas muzejs Rīgā un tā lauku nodaļas „Vītolnieki” (Rucavas novadā) un „Vēveri” (Vecpiebalgas novadā) apmeklēts kopā 115 325 reižu. Muzeja budžetā ienākuši ieņēmumi no ieejas biļešu un citu maksas pakalpojumu tirdzniecības LVL 221 089 apmērā. Salīdzinot ar 2012. gadu, apmeklējums pieaudzis par 19 000, bet pašieņēmumu apjoms palielinājies par LVL 37 000. Pateicamies par labajiem rezultātiem visiem pasākumu apmeklētājiem, dalībniekiem un muzeja sadarbības partneriem!

Uz drīzu tikšanos Brīvdabas muzejā „Rīga 2014” – Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar