Brāļi Auzāni: Vakariņas uz sešiem

“Varbūt tādēļ, ka pulkstenis virs kamīna rāda gandrīz seši, varbūt tādēļ, ka uz galda jau ir vakariņas, bet varbūt vienkārši tādēļ, ka uz skatuves esam seši… Bez lieka skaļuma un trokšņa, muzikāli un romantiski, bet ar mūsu, latgaliešu, raksturu un mīlestību… ar dziesmām par mīlestību….”.

Koncerta lielāko daļu veido Ata Auzāna pēdējo 20 gadu laikā radītās dziesmas. Katra no tām saistās ar kādām atmiņām, katrai dziesmai ir savs stāsts, bet kopējais ir un paliek – mīlestība…. Mīlestība – šī vārda visplašākajā nozīmē, jo tikai dziesmā var vispatiesāk izteikties par prieku un sāpēm, mīlot mīļoto, par pateicību, mīlot savus vecākus, un rūpēm, mīlot savu bērnu. Arī pārējie koncerta skaņdarbi nav izvēlēti nejauši, jo dziesmas meklētas starp tām, ar kurām brāļi plecu pie pleca ir izauguši.

Pavadošo mūziķu sastāvs, kurā spēlē tikai meitenes: Lauma Kazaka – basģitāra, Nelli Bubujanca – sitamie instrumenti, Inga Meijere – saksofons, flauta, vijole, Antra Lante – ģitāra, – šis sievišķības, muzikalitātes un profesionalitātes salikums, rada koncerta īpašo noskaņu un raksturu, kurā stāstām par cilvēka esamības pamatu – mīlestību.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar