Bolderājā atklāts jaunuzceltais Valsts un Rīgas pašvaldības policijas iecirknis

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: “Man ir prieks, ka Rīgā ir realizēts šāda mēroga projekts, kad kopā strādās gan pašvaldības, gan Valsts policijas darbinieki. Mums ir lieliska sadarbība un mēs kopā risināsim jautājumus, lai būtu vieglāk un rezultatīvāk strādāt. Ir gandarījums, ka valsts un pašvaldības sadarbības rezultātā ir tapusi ēka, kurā turpmāk rūpēsies par Bolderājas apkaimes iedzīvotāju drošību.”

“Rīgas pašvaldības un Iekšlietu ministrijas  pirms septiņiem gadiem iesāktā sadarbība tiks turpināta arī tuvākā nākotnē. Jau tagad kopīgi plānojam, atjaunot ēkas un telpas, kurā ir izvietoti policijas iecirkņi Sarkandaugavā – Allažu ielā 2 un Pļavniekos – Burtnieku ielā 37, ” klātesošos informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis: “Šī ir nozīmīga diena Valsts policijai. Esam gandarīti, ka labas sadarbības rezultātā ar Rīgas domi esam atjaunojuši jau vairākus Valsts policijai svarīgus objektus – Ķengaraga, Kurzemes un Latgales priekšpilsētas iecirkņus, un ir patiess prieks par faktiski pirmo Rīgā no jauna uzbūvēto ēku, kas celtas īpaši policijas vajadzībām. Tā ir jauna, būvēta atbilstoši mūsdienu un Eiropas Savienības prasībām. Tas ir svarīgi ne tikai tās apmeklētājiem, kuri šeit varēs vērsties pēc palīdzības 24 stundas diennaktī, bet tas ir svarīgi arī policistiem, kuri šādā darbam atbilstošā vidē pildīs amata pienākumus.”

Jaunuzceltā policijas iecirkņa būvniecības darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica PS “LNK INDUSTRIES Partnership” par nedaudz vairāk kā 500 tūkstoši eiro bez pievienotās vērtības nodokļu likmes.

Jaunais valsts un pašvaldības policijas iecirknis ir izvietots 2541 kvadrātmetru lielā teritorijā, kurā ir izveidotas arī 15 autostāvvietas policijas vajadzībām un 10 iecirkņa apmeklētājiem. Teritorijā ir ieklāts bruģis gandrīz  1120 kvadrātmetru platībā, kā arī veikta teritorijas apzaļumošana ar zālienu un apstādījumiem 624 kvadrātmetru platībā.

“Policijas iecirknis ir izveidots vienstāva ēkā ar kopējo platību 513 kvadrātmetri. Kopumā ēkā ir 40 telpas, no kurām lielākā daļa ir domātas policiju darbiniekiem, kā arī 2 pagaidu aizturēšanas kameras, nopratināšanas un aizturēšanas telpa, kā arī katlu, servera un dušas telpas. Ēkā ieskaitot darbiniekus vienlaicīgi var atrasties 100 cilvēki,” informēja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Griestu augstums darba telpās ir apmēram 2,7 metri, bet atsevišķās pat 4,4 metri. Lai telpas būtu ikdienu gaišas, tad dabīgais apgaismojums telpās iekļūst arī caur augšējiem logiem, kas tādejādi piešķir telpām papildus dabisko apgaismojumu. Sienas veido betona bloki . Būvniecības laikā tika izlietos 192 kubikmetru betona. Ēkas pamatos ir betona plātne 200 kubikmetru apjomā. Ēkas jumtu veido tērauda konstrukcijas, kuru kopējais svars ir 16,8 tonnas.

Jaunā policijas iecirkņa atklāšanas pasākumā piedalījās arī Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, LR Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Dimitrijs Trofimovs  un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs, PS “LNK INDUSTRIES Partnership” pārstāvis Davids Lipkins.

Rīgas pašvaldības un Iekšlietu ministrijas veiksmīgā sadarbība aizsākās jau vairāk kā pirms septiņiem gadiem, kad kopīgiem spēkiem tika atjaunotas pilsētai piederoša policijas ēka Daugavgrīvas ielā 32/34, bet 2014. gadā jaunās pašvaldības telpās Aviācijas ielā 15 s sāka darboties Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirknis. 

Foto: RD Īpašuma departaments

TOP Komentāri

avatar