Bojāgājušo un cietušo ģimeņu bērni ir apzināti, viņiem palīdz

Rīgas domes Sociālā dienesta darbinieki  ir pārliecinājušies, ka bērni, kuru vecāki ir gājuši bojā vai cietuši Zolitūdes traģēdijā,  ir drošībā, kopā ar saviem tuviniekiem. Sociālā dienesta redzeslokā ir 32 nepilngadīgie . Vakar un šodien sociālo darbinieku brigādes ir apmeklējušas šos bērnus. Sociālie darbinieki palīdzēja to bērnu tuviniekiem, kuriem gājuši bojā kāds no vecākiem, nokārtot nepieciešamos dokumentus pabalstu saņemšanai, kā arī sniedza mierinājuma vārdus, un informēja par pieejamo sociālo un psiholoģisko palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem.  Sociālo darbinieku brigāde apmeklēja arī 9 bērnus, kuriem vecāki cietuši Zolitūdes traģēdijā, un informēja par palīdzības saņemšanas iespējām. Tās ģimenes, kuras neizdevās satikt uz vietas, apmeklēs rītdien, bet esam sazinājušies pa tālruni ar viņu tuviniekiem.   Psiholoģisko atbalstu skolās nodrošina psihologu brigādes.

Vienam no bērniem gājuši bojā abi vecāki, un Rīgas Bāriņtiesa kārto dokumentus aizbildnības noformēšanai.

Brīvdienās strādāja piecas  sociālo darbinieku brigādes, katrā no brigādēm bija trīs sociālie darbinieki, un atsevišķos gadījumos tika piesaistīts arī psihologs no Latvijas ārstu psihoterapeitu asociācijas.

Tāpat notiek izbraukumi pie cietušo ģimenēm, tiek apzināta sociālā situācija, nepieciešamās vajadzības, darbs turpināsies visu nākamo nedēļu. Sociālo darbinieku brigāde izbrauc arī pie pilngadīgām personām,  prioritāri tiek apmeklēti veci cilvēki, kas palikuši bez apgādniekiem,  un invalīdi.

Ierodoties ģimenē,  sociālie darbinieki uzrāda Rīgas Sociālā dienesta apliecības, un viņiem līdzi ir sagatavotas iesnieguma veidlapas par pabalsta saņemšanu.

Neskaidrību gadījumā lūdzu zvanīt pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, kas šajās dienās strādā visu diennakti.

TOP Komentāri

avatar