BKUS speciālo gultiņu iegādei saziedoti 40 775 eiro

Ziedojumu akcijā, lai palīdzētu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) neonataloģijas klīnikai un uzlabotu mazo pacientu aprūpi, Rimi un Supernetto veikalu tīklu pircēji šajā pavasarī saziedojuši 40 775 eiro specializētu gultiņu iegādei.

Šīs  gultiņas nepieciešamas tiem priekšlaikus dzimušajiem mazuļiem, kuriem intensīvās terapijas aprūpe vairs nav nepieciešama, bet jāturpina ārstēšanās stacionārā, lai mazulis labāk spētu sagatavoties doties mājās. Nupat izremontētajās klīnikas jaunajās telpās būs desmit palātas, kas paredzētas mazuļiem un viņu vecākiem, kā arī viena palāta ar četru pacientu vietām, kur aprūpēt jaundzimušos bez vecāku pastāvīgas klātbūtnes.

Iegādātās gultiņas bija nepieciešamas, lai turpmāk visiem priekšlaikus dzimušajiem un jaundzimušajiem bērniem aprūpe un ārstēšana tiktu nodrošināta Rīgā, Vienības gatvē 45, pirmajā un sešpadsmitajā nodaļā, šādi realizējot stratēģisko plānu – abu BKUS novietņu apvienošanu. Abu neonatoloģijas nodaļu apvienošana ir pirmais solis Bērnu slimnīcas attīstības piecu gadu plānā, kura laikā pakāpeniski iecerēts apvienot abās novietnēs sniegtos ārstniecības un aprūpes pakalpojumus.

Rimi Latvia kopā ar veikalu klientiem jau 10 gadus sniedz būtisku ieguldījumu Bērnu slimnīcas attīstībā un šajā laikā ir ziedojuši 212 tūkstošus eiro gan telpu remontiem, gan aprīkojuma iegādei. Arī šoreiz, kad tiek sperts pirmais solis abu Bērnu slimnīcas novietņu apvienošanā, Rimi Latvia atbalsts ir nozīmīgs. Līdz ar ziedojumu varējām sarūpēt nodaļai 13 bērnu gultiņas, no kurām divas paredzētas dvīnīšiem, kā arī citu aprīkojumu mazuļu un vecāku vajadzībām un labsajūtai. Arī turpmākajā novietņu apvienošanas procesā būtiska loma būs sabiedrībai un uzņēmumiem, lai rezultātā nodrošinātu bērniem un vecākiem atbilstošu un ērtu vidi,” pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

“Esam patiesi gandarīti par iespēju kopā ar mūsu klientiem atbalstīt bērnu slimnīcas mazuļus. Šajā ziedojumu akcijā mums izdevās savākt teju divas reizes vairāk nekā sākotnēji cerēts, tāpēc no sirds pateicamies ikvienam apmeklētajam, kas pievienojas mūsu mērķim – atbalstīt tos, kas vēl paši par sevi nevar parūpēties,” stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar