Bērnu onkoloģijas ārstniecībai ziedo 18 000 EUR

Bērnu slimnīcas fonds saņēmis ziedojumu 18 000 EUR apmērā Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai.

Ziedotie līdzekļi savākti kampaņas „Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar BENU!” ietvaros, kuru jau otro gadu, savstarpēji sadarbojoties, organizē BENU Aptieka un Bērnu slimnīcas fonds. Pērn šīs kampaņas ietvaros saziedotie līdzekļi snieguši iespēju palīdzēt 50 onkoloģijas pacientiem.

Kā norāda BENU Aptieka Latvija direktore Anete Rožkalna, kampaņas ietvaros izvirzīti divi mērķi.  Pirmkārt, saziedotos līdzekļus novirzīt Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai. Otrkārt, piesaistīt sabiedrības uzmanību bērnu onkoloģijai Latvijā un rosināt diskusiju gan par ārstniecības iespējām Latvijā un nepieciešamo līdzekļu pieejamību, gan ārstniecības procesu kopumā.

Šogad Bērnu slimnīcas fondam tiek ziedoti 18 000 EUR, taču kopš kampaņas sākuma kopējā ziedojumu summa ir 45 000 EUR,” norāda A. Rožkalna, uzsverot, ka BENU Aptiekas kampaņa turpinās arī 2019. gadā un ziedojot kampaņā piedalās ne tikai ziedotāji un BENU Aptieka klienti, bet savu ieguldījumu sniedz arī BENU Aptieka, dubultojot saziedoto naudas summu.

Bērnu slimnīcas fonda izpilddirektore Ieva Lejniece atzīst, ka saziedotā summa ir vērienīga, un, pateicoties šim atbalstam, pagājušajā gadā Bērnu slimnīcas fondam bijusi iespēja palīdzēt 50 pacientiem.

“Neskatoties uz to, ka valsts sedz lielāko daļu no visām pozīcijām onkoloģijā, tomēr jāņem vērā, ka bērnu ārstēšana salīdzinājumā ar citām pacientu grupām norit daudz ilgāk, ir ļoti sarežģīta, arī izmaksu ziņā dārga, un ir nepieciešami izmeklējumi, dažkārt arī medikamenti, terapijas un palīglīdzekļi, kas nav valsts apmaksāti. Tādēļ BENU Aptiekas rīkotā kampaņa ir ļoti liels atbalsts gan Bērnu slimnīcas fondam, gan pacientiem,” norāda I. Lejniece.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar