Bērns uz palodzes, slēgtā mašīnā, pie ūdens krātuves….

Karstajā laikā pārsvarā logi ir atvērti, taču vecākiem, kuriem ir mazi bērni, jāraugās, lai bērni nevarētu piekļūt pie atvērtā loga, uzrāpties uz palodzes. Sestdien šāds gadījums bija Rēzeknē, kad cilvēki ieraudzīja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektajā stāvā uz palodzes stāv apmēram trīs gadus vecs bērns. Cilvēki jau bija zvanījuši uz 112, glābēji paguvuši ierasties notikuma vietā, kad tikai māte pamanīja notikušo un pati bērnu nocēla no palodzes.

 

     Sestdien plkst. 11.32 glābēji steidzās Rīgā uz Kaņieru ielu, kur mašīnā atradās apmēram gadu vecs bērns. Glābējus jau sagaidīja bērna vecāki, kuri bija satraukušies par mazuli, kurš atradās piekarsušajā mašīnā, taču atslēgu serviss solījies ierasties tikai pēc pus stundas. Glābēji izsita logu un drīz vien mazulis nokļuva pie satrauktajiem vecākiem. Situācijās, kad mazulis ir nofiksējis mašīnas durvis no iekšpuses, kad kādas istabas durvis pamanījies aizslēgt, bet nevar vairs pats atvērt, kad pastāv kaut vismazākie draudi bērna veselībai vai dzīvībai, nebaidieties zvanīt uz tālruni 112, lai lūgtu operatīvo dienestu palīdzību.

 

       Liepājas pludmalē bija pazudis mazgadīgs bērns. Meklēšanā iesaistījās gan pludmales glābēji, gan policija, gan VUGD ugunsdzēsēji glābēji. Drīz vien noskaidrojās, ka bērns ir vienkārši tālāk aizmaldījies. Ūdens tilpņu tuvumā nedrīkst atstāt bērnus bez uzraudzības, paļaujoties, ka apkārt ir daudz cilvēku un gan jau nekas ļauns nenotiks.

      Brīvdienās glābēju palīdzība bija nepieciešama arī kādam četrus gadus vecam riteņbraucējam, kuram kāja bija iesprūdusi velosipēda spieķos. Kāja tika atbrīvota, mazais sportists palika vecāku aprūpē. Savukārt 1.augustā Rīgā, Lemešu ielā kāds deviņus gadus vecs zēns bija uzdūris roku uz metāla stieples. Šajā gadījumā glābēji, pārkniebjot metāla stiepli, bērna roku atbrīvoja, taču tālāk jau viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi nogādāja slimnīcā.

 

      VUGD atgādina, ka par bērna drošību esam atbildīgi mēs, pieaugušie. 

TOP Komentāri

avatar