BBL: BK „Jēkabpils” regulāro turnīru noslēdz ar pārliecinošu uzvaru

Jēkabpilieši mačā guva pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 88:67. Rezultatīvākais BK „Jēkabpils” rindās – Trojs Bārniss ar 21 punktiem. Nākamo BBL spēli „lūši” aizvadīs jau turnīra izslēgšanas spēlē – astotdaļfinālā.

Spēles rezultātu atklāja pretinieku komanda (0:2), pēc kura BK „Jēkabpils” atbildēja ar jaudīgu izrāvienu, gūstot 14 punktus pēc kārtas un atstājot pretiniekus iedzinējos (14:2). Līdz pirmā puslaika beigām jēkabpilieši pārliecinoši noturēja vadību un meistarīgi attālinājās no pretinieka, izdarot kopumā vairāk precīzu metienu nekā igauņi. Puslaiku noslēdza Rinalda Sirsniņa precīzi izdarīts tālmetiens, kas komandas kontā ieskaitīja vēl trīs punktus (42:32).

 

Otrajā puslaikā spēlē jauni pavērsieni nenotika, BK „Jēkabpils” joprojām atradās galvenajā lomā – parādīja drošu pārākumu pret viesiem un neļāva tiem pietuvoties pārāk tuvu. „Lūši” otrajā puslaikā sasniedza 24 punktu pārsvaru (72:48), kas ik pa brīdim svārstījās pretinieku neatlaidīgās duelēšanās rezultātā. Pēdējās mača minūtēs laukumā iznāca arī mūsu jaunākie spēlētāji, kas aizvadīja cīņu laukumā līdz pēdējai svilpei. Mačs pret igauņiem BK „Tallinna Kalev” noslēdzās ar 21 punktu pārsvaru, BK „Jēkabpils” gūstot septīto uzvaru BBL (88:67).

 

Trojs Bārniss atkārtoti spēlē uzrādīja rezultatīvāko sniegumu, šoreiz komandas labā gūstot 21 punktu. Pirmajā puslaikā visvairāk punktu guva Pāvels Veselovs (11 punkti), visā spēlē viņš arī otrais rezultatīvākais (18 punkti).

 

„Spēlē nebija disciplīnas. Spēlētāji izlaidās, sāka runāt, filozofēt, kas viņiem nav jādara uz laukuma. Līdz ar to pēc labā sākuma, ko uzsāka pirmais piecinieks, bija labi, bet tikko uznāca otrais un tad tālāk – visas rotācijas sāka kaut ko runāt, nekoncentrēties uz to, kas viņiem jādara. Spēlētājs nāk uz laukuma palīdzēt komandai, treneris saliek visus spēlētājus kopā. Šinī gadījumā viņiem ir jādara, kas jādara. Disciplīna uzbrukumā un aizsardzībā netika izpildīta! Tāpēc bija moments, kad spēle aizgāja un kad – nē, nebija vienveidīgs spēles ritms. Igauņi vienmēr spēlē fiziski stingri, BK „Tallinna Kalev” bija viennozīmīgi vājāka komanda nekā iepriekšējā no Somijas. Mums ir potenciāls kļūt vēl stiprākiem! Treneris iedod vienu domu, kas komandai ir jāizpilda, var jau būt piecas labas domas, bet tās neiet kopā,” spēli komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

BBL, 15. februāris

BK „Jēkabpils” – BK „Tallina Kalev” 88:67 (20:13, 22:19, 23:16, 23:19)

Jēkabpils: Bārniss 21(5ab, 6rp), Veselovs 18, Kravčenko 12 (5ab), Sirsniņš 9, Aleksejevs 8, Hlebovickis 8 (5ab), Pozņaks 6, Rundls 6, Virsis, Leja, Arnītis

 

Jēkabpilieši A grupā starp septiņām komandām ieņemt trešo vietu (7/5) un tālāk kvalificējas astotdaļfinālā. Astotdaļfinālā iekļūs katras grupas (kopumā trīs – A,B,C) spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā. Provizoriskais BK „Jēkabpils” pretinieks – BK „Rock” no Igaunijas.

„Mūsu pamatmērķis pirms sezonas tieši BBL bija tikt play- offos – mēs to izdarījām. Divas spēles vēl bija palikušas turnīrā, ko spēlēt, un mēs jau nodrošinājām vietu izslēgšanas turnīrā, uzskatu, ka tas jau bija izpildīts mērķis. Ir rūgtuma sajūta par Rakveres „Tarvas” spēli, kur zaudējām par vienu punktu (73:74). Domāju, ka otro vietu mēs varējām aizsniegt, kas teorētiski nozīmētu – vieglāki pretinieki play- offos. Uzdevums ir izpildīts – jāgatavojas astotdaļfinālam,” par rezultātiem BBL komentēja BK „Jēkabpils” komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš.

Nākamā spēle mājās tiks aizvadīta Latvijas Basketbola līgā. Trešdien, 19. februārī, plkst. 19.30 BK „Jēkabpils” mājās uzņems līdz šim sīvāko, nepiekāpīgāko konkurentu – BK „Valmiera”. Spēle solā būt īpaši spraiga – nāc, atbalsti savējos!

 

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, AS „LNK industries”.

 

Informāciju sagatavoja:

Līva Stašule

BK „Jēkabpils”

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: publicitātes

 

 

TOP Komentāri

avatar