Baltu pasaku tēli atdzīvināti koka skulptūrās

Simpozijs tika organizēts tā, lai tēlnieki koka skulptūras varētu veidot pirmsskolas izglītības iestāžu teritorijās, kur bērni varētu sekot līdzi procesam, vērtēt to, dalīties iespaidos un kopt attieksmi pret mākslas objektiem. Cieņa un mīlestība pret kultūru tiek ieaudzināta no pašas mazotnes, tāpēc ir svarīgi, lai bērni un vecāki ikdienā nākot uz pirmsskolas, izglītības iestādi redzētu – kā mākslas darbs tiek veidots no koka, kā tas attīstās un beigās – pārtop par unikālu mākslas objektu. Skulptūras bērnu apskatei būs pieejamas vairākus gadu desmitus, atgādinot par kultūras un mākslas aktivitātēm pilsētā.

Pasakas „Vecīša cimdiņš” tēmu koka skulptūrā PII „Zīļuks” iedzīvināja Zigmunds Bielis. Māris Gailis izveidojis skulptūru „Pūce un zvirbulis”, kas kalpos kā rāpeklis SIA Evons PII „Zvaignīte” paspārnē. Viens no Latvijas titulētākajiem tēlniekiem – Kārlis Īle – PII „Kāpēcīši” teritorijā „uzbūris” „Lidojošo kuģi”, kas ikvienu bērnu aizvedīs brīnišķā pasaku valstībā. Bet pasakas „Divas kaziņas” motīvus savā skulptūrā izmantoja lietuviešu mākslinieks Tautvilas Povilionis, kas tagad iepriecinās PII „SIA Rūķu māja” audzēkņus.

4.Starptautiskā Koka skulptūru simpozijā par pamatu tiek ņemta „otrās elpas” ideja – Lielupes krastu, Raiņa ielas rekonstrukcijas, Pasta salas renovācijas un pilsētas infrastruktūras uzlabošanas laikā nozāģētie koki ar tēlnieku meistarīgajām rokām iegūst „otro elpu” un atgriežas pilsētas bērnudārzos kā unikālas koka skulptūras.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar