Austrumu slimnīcā pieejamas pasaulē modernākās gastroenteroloģiskās ārstēšanas metodes

Šo ārstēšanas metožu ieviešana Latvijā notiek klīnisko pētījumu ietvaros, izmantojot gan jau reģistrētas zāles, kas Latvijā netiek kompensētas pilnā apmērā, gan absolūti jaunus medikamentus. Pašlaik notiek pētījumi viegla vai vidēji smaga čūlainā kolīta, vidēji smagas Krona slimības un viegla divertikulīta ārstēšanā.

“Ja pacients atbilst visiem kritērijiem, konkrētas programmas ietvaros (katrai programmai ir savs ilgums) mēs varam nodrošināt pacientu ne tikai ar zālēm, kas palīdzētu slimības ārstēšanā, bet arī ar bezmaksas izmeklēšanu un analīzēm. Tiks izmantotas dažādas diagnostikas metodes – endoskopija un radioloģija, kā arī veiktas gan bioķīmiskas, gan imunoloģiskas asins un citas analīzes, kas tiks pārbaudītas augsta līmeņa Eiropas Savienības laboratorijās”, stāsta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un nutrīcijas klīnikas vadītājs doc. Aleksejs Derovs.

“Jāmin, ka vairākas zāles, kas tiks pielietotas ārstēšanā jau, ir pierādījušas savu efektivitāti ASV, Kanādā, Vācijā, Slovēnijā, Ungārijā un Baltijas valstīs. Vēlreiz gribētu uzsvērt to, ka visas nepieciešamās analīzes un izmeklējumi tāpat kā zāles pacientiem būs bezmaksas. Ieguvums ir ne tikai līdzekļu ietaupījums, bet arī tas, ka zāles, ko pielietos ārstēšanā, ir pašlaik pasaulē modernākās”, piebilst Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un nutrīcijas klīnikas vadītājs doc. Aleksejs Derovs.

Pacientiem, kuri vēlas pieteikties augstākminēto slimību ārstēšanai ir iespēja elektroniski pierakstīties uz bezmaksas konsultāciju pie speciālista, rakstot e-pastu aleksejs.derovs@aslimnica.lv, norādot, ka vēlaties pieteikties klīniskajam pētījumam. Konsultācijas laikā ārsts noskaidros kā pacients jūtas, izvērtēs veselības stāvokli un noteiks vai medikamentu terapija ir pašlaik nepieciešama. Tāpat aicinām ģimenes ārstus informēt savus pacientus par iespēju saņemt pašlaik progresīvāko terapiju šo slimību ārstēšanā.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kas nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, kā arī veic zinātniski pētniecisko darbu un attīstīta inovācijas un īsteno pasākumus sabiedrības izglītošanai un veselības veicināšanai. Katru gadu šeit veselības aprūpes pakalpojumus saņem aptuveni 70 000 stacionāri un vairāk nekā 300 000 ambulatori ārstēti pacienti.

TOP Komentāri

avatar