Atvērto datu uzvarētājs – portāls, kas palīdz izvēlēties skolu

Atvērto datu pieaugums publiskajā sektorā rosina inovācijas un ekonomisko attīstību, veidojot iedzīvotāju ikdienu, kā arī veicinot sabiedrības un pilsētas pārvaldes sadarbību. Atvērto datu pielietojums vēl joprojām ir daudzu izaicinājumu priekšā, taču enerģija un entuziasms gan no dalībnieku, gan sponsoru puses liecināja par nepieciešamību šo jomu vēl vairāk attīstīt.

Galvenais uzvarētājs un Microsoft specbalvas ieguvējs – interneta portāls BEST SCHOOL, kurā apkopotas pašvaldību mācību iestādes. Platforma plaši izmanto Rīgas domes publicētos atvērtos datus, lai ļautu vecākiem vieglāk atrast viņu atvasēm piemērotāko skolu, balstoties uz visdažādākajiem reitingiem un tuvākās apkārtnes analīzi. Portāla prototipu ir iespējams aplūkot: http://bestschool.cloudapp.net/.

Otrās vietas ieguvējs un Clusterpoint  2000 eiro specbalvas ieguvējs ir PATRONAGE, kas apstrādāja publicēto informāciju par sabiedriskā transporta izmantošanu Rīgā un izstrādāja pirmo prototipu mobilai lietotnei, kas palīdz izvēlēties mazāk noslogoto sabiedrisko transportu.

Kopumā nedēļas nogalē tika strādāts pie 12 dažādiem projektiem.

Foto: publicitāte

TOP Komentāri

avatar