Atsavināti 2340 aizliegto psihoaktīvo vielu iepakojumi

Pēc graudu svēršanas pircējs un vēl kāds vīrietis zemniekam norādīja, ka preču pavadzīmi, kā arī naudu par graudiem saņems vēlāk. Pēc darījuma vīrieši ar aptuveni 7900 eiro vērto graudu kravu devās prom, bet vēlāk zemnieks no viņiem naudu tā arī nesaņēma.

 

Policija uzsāka kriminālprocesu par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Izmeklēšanas un sankcionētās kratīšanas laikā šī gada februārī Ogres iecirkņa darbinieki pie iespējamajiem krāpniekiem atrada 2340 plastmasas iepakojumi ar augu valsts izcelsmes vielām. Maisiņu saturu nododot ķīmisko narkotisko vielu ekspertīzei, noskaidrojās, ka visos 2340 plastmasas maisiņos, kopā 496 grami, atradās vielas, kurām Slimību profilakses un kontroles centrs uzlicis pagaidu aizliegumu uz gadu. Iepakojumos atrastās jaunās psihoaktīvās vielas, kas var radīt ne vien nopietnu kaitējumu, bet ir arī bīstami personas veselībai.

 

Par krāpšanu Valsts policijas Ogres iecirkņa darbinieki aizturēja divus 1987. gadā dzimušus vīriešus, kuri no Zemnieku saimniecības īpašnieka izkrāpa aptuveni 17’180 kg rapšu graudu un pie kuriem atradās vairāk nekā 2000 iepakojumu aizliegto jauno psihoaktīvo vielu.

 

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar