Atklās pieminekli Ēvaldam Valteram

Tēlnieka Ojāra Mikāna darbs „Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru” leģendāro aktieri attēlo reālistiski, draudzīgi, vienkārši, bet vienlaikus cēli. Piemineklis atveidots bronzā.

„Mūsu slavenā novadnieka Ēvalda Valtera piemineklis būs ļoti cilvēcīgs, tuvs savai būtībai. Jūtams, ka Oskars Mikāns ir ļoti rūpīgi, dziļi izpētījis, kāds aktieris un mākslinieks bijis dzīvē, izskatījis daudz fotoattēlu. Jau šobrīd skaidrs, ka gribēsies piesēst blakus Ēvaldam Valteram un iedzert tēju,” ar savām sajūtām dalās Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Pagājušajā gadā Kuldīgas novada pašvaldība izsludināja metu konkursu „Ē.Valtera pieminekļa (vides objekta) izveide Kuldīgas vecpilsētā”, paralēli konkursa žūrijas darbam norisinājās arī sabiedrības viedokļa noskaidrošana par iesniegtajiem piedāvājumiem. „Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru” ieguva gan vislielākās kuldīdznieku simpātijas, gan atzinīgu žūrijas vērtējumu.

Uz pieminekļa atklāšanas pasākumu 1. aprīlī plkst. 14.00 gaidīts ikviens kuldīdznieks un pilsētas viesis, kam tuva Ē.Valtera daiļrade, latviskā pasaules uztvere un tēvzemes mīlestība. Kuldīdznieki cer, ka jaunais vides objekts pie tikko restaurētā vecā rātsnama (Baznīcas ielā 5) piesaistīs daudz tūristu un iedzīvinās ticējumu – ja vēlies nodzīvot līdz 100 gadiem, jāatbrauc uz Kuldīgu un jābauda tēja kopā ar slavenāko latviešu simtgadnieku Valteru.

Pieminekļa izveidei finansējumu pašvaldība saņēma no valsts budžeta, savu deputāta kvotu EUR 20 000 apmērā šim mērķim atvēlēja Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa. Tikpat pieminekļa izveidei ieguldīja arī Kuldīgas novada pašvaldība.

Signeta Lapiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Kuldīgas novada pašvaldība

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Janis Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Janis
Viesis
Janis

Šāds pilsētas vidē iekļāvies piemineklis man pat ļoti patīk! Izcili piemērots Kuldīgas videi!