Atklāj “Laimas” šokolādes muzeju

Laima glabā daudzas liecības par laikiem, cilvēkiem un Mīlestību un tagad tie ir apkopoti šokolādes muzejā ar unikālu un interaktīvu ekspozīciju un iespēju pašu acīm vērot kā top šokolādes brīnums!

Novembra sākumā “Laima” uzrunāja skolēnus no visas Latvijas, aicinot rakstīt mīlestības vēstījumus pirms Ziemassvētkiem. Uz aicinājumu atsaucās ļoti liels skolēnu skaits – bija saņemti 1262 vēstules ar mīlestības vēstījumiem no 97 Latvijas skolām. Kārsavas 6a klases skolēni katrs uzrakstīja savu vēlējumu, daži pat pievienoja zīmējumu.

“Laimas” šokolādes muzeja platība ir 520 kvadrātmetri, tā vecākajam eksponātam nākamajā gadā paliks 120 gadi, bet ekspozīcijas iekārtosanai ir izmantoti 100 kilogrami īsto kakao pupu. Muzejā darbsies šokolādes darbnīca, kurā apmeklētāji varēs ar rokām izgatavot dažādus saldumus. 

Ekskursija Laimas šokolādes muzejā ilgst stundu un tās laikā katrs varēs baudīt karsto šokolādi, izgatavot savu īpašo šokolādes tāfelīti, nofotografēties “Laimas” īpašajā fotosalonā, uzzināt stāstu par kakao pupu un noskaidrot daudzus interesantus faktus par šokolādi.

Muzeja koncepcijas autors ir Norvels Hermanovskis, ASV pilsonis ar latviešu saknēm. Mākslinieka vectēvs Teodors Hermanovskis bija irmais Latvijas satiksmes un darba ministrs bija ievērojams būvinženieris. Muzeja tapšanas procesam tika piesaistīti arī vairāki citi Latvijas mākslinieki.

Ņemot vērā lielo interesi par muzeju, decembrī Laimas šokolādes muzejs uzņems ekskursantu grupas, kuras ir pieteikušās jau iepriekš, bet visiem pārējiem interesentiem muzejs būs atvērts sākot ar janvāri.

Foto: Madara Soste

TOP Komentāri

avatar