Atdzesē dzērienu 45 sekundēs

Rapidcool ir Eiropas Savienības finansiāli atbalstīts inovatīvs projekts, kura ietvaros ir izveidota tehnoloģija, kas ievērojami samazina enerģijas patēriņu dzērienu dzesēšanai dzērienu tirdzniecības vietās. Radītajai tehnoloģijai ir zems enerģijas patēriņš, ātras dzesēšanas iespējas un zemas ekspluatācijas izmaksas, kas ļauj fasētos dzērienus uzglabāt istabas temperatūrā un tad ātri atdzesēt.

Eiropā ledusskapji/saldētavas, ko sabiedriskās vietās izmanto komercnolūkam, patērē vidēji 85TWh elektroenerģijas gadā, kas ir līdzvērtīgs daudzums enerģijai, kas nepieciešama vairāk nekā 20 miljoniem mājsaimniecību.

Rapidcool ir izstrādājusi ierīci dzērienu dzesēšanai bundžās un pudelēs no istabas temperatūras līdz 4°C temperatūrai 45 sekundēs vai pat īsākā laika periodā. Rezultāti liecina, ka enerģijas ietaupījums ir vairāk nekā 80 %, salīdzinot ar dažādiem standarta atvērtajiem dzērienu dzesētājiem un 54 % ietaupījums salīdzinājumā ar stikla durvju dzesētājiem (aprēķini ir par 500ml bundžu dzesēšanu 200 reizes dienā). Iespēja ietaupīt uz elektrības izmaksām ir vienāda ar 832€ par vienu ledusskapi gadā, salīdzinot ar atvērto dzērienu dzesētāju, un 219€, salīdzinot ar stikla durvju dzesētāju.

Lai gan iekārta ir domāta atsevišķai lietošanai, dzesēšanas kamera var tikt ieintegrēta esošajās pašapkalpošanās saldētavās. Tā ir īsta inovācija un potenciāli varētu aizstāt, ja ne visus, tad lielāko daļu atvērtā tipa dzērienu ledusskapjus, ko izmanto pasaulē.

TOP Komentāri

avatar