Aši! Kur mans tālrunis? Tuvumā ir cilvēks

Pievienotās ierīces kļūst neaizstājamas savstarpējo sakaru uzturēšanā, taču daudziem tās ir arī ļoti vajadzīgā mīļmantiņa visdažādākajās situācijās, kad viņi nevēlas saskarsmi ar citiem. Kaspersky Lab nesenais pētījums apstiprināja šo uzvedības tendenci — trīs ceturtdaļas respondentu (75 %) atzina, ka izmanto ierīci, lai izliktos aizņemti, kad negrib ar kādu sarunāties. Cita starpā tas apliecina, ka ir svarīgi jebkādos apstākļos uzturēt sakaru ierīču aizsardzību.

Iztēlojieties, ka esat ieradies bārā un gaidāt norunāto tikšanos. Bārs ir pilns, visapkārt tērzē ļaudis. Ko jūs tagad darāt? Uzsākat sarunu ar kādu svešinieku? Paņemat tālruni no kabatas vai somas, lai būtu aizņemts, līdz ierodas gaidītā persona? Kāpēc sarunāties ar cilvēkiem vai pat saskatīties ar kādu, ja var blenzt sakaru ierīcē?

Patiesībā ierīču lietošana ievērojami vienkāršo izvairīšanos no tukšas tērzēšanas vai pat pieklājības pret apkārtējiem, un Kaspersky Lab jaunajā pētījumā konstatēts, ka 72 % ļaužu ķeras pie kādas no tām, kad nezina, ko darīt sabiedrībā. Tās ir arī izklaide, kam lietotāji pievēršas, pat kad necenšas izskatīties aizņemti vai izvairīties no kāda skatiena. 46 % respondentu atzīst, ka katru dienu izmanto ierīci tikai laika nosišanai, un 44 % to ikdienā izmanto uzmanības novēršanai no kaut kā cita.

Turklāt ierīces ne vien izklaidē, bet arī glābj tos, kuri ikdienas situācijās labprātāk tieši nesarunājas ar citiem, lai paveiktu pirmās nepieciešamības uzdevumus. Īstenībā gandrīz trešdaļa ļaužu (31 %) labprātāk veiktu uzdevumus, piemēram, izsauktu taksometru vai uzzinātu norādes, kā atrast vajadzīgo vietu, izmantojot vietni vai lietotni, tāpēc ka tā viņiem ir vieglāk nekā sarunāties ar citu personu.

Neatkarīgi no tā, vai ierīces palīdz izvairīties no tiešas saskarsmes vai aizpilda tukšumu ikdienā, mūsu nepārtrauktā atkarība no ierīcēm ir kļuvusi par panikas cēloni, kad tās kļūst nelietojamas. Trešdaļa respondentu (34 %) raizējas, ka nevarēs izklaidēties, ja viņiem nebūs piekļuves pievienotajai ierīcei. 12 % pat ir nobažījušies, ka nevarēs izlikties aizņemti, ja ierīce nedarbojas.

Lai nodrošinātu, ka neatkarīgi no iemesla vai situācijas ierīces glābjošais savienojums ir vienmēr klāt un pie vislabākās veselības, Kaspersky Security Cloud uztur jūsu savienojuma drošību.

  • Es gribu lietot savu ierīci, kamēr gaidu draugu. Vai ir droši izmantot bāra Wi-Fi?

Ar Kaspersky Security Cloud ierīces ir aizsargātas no tīkla apdraudējumiem, pat ja lietotājam ir jāizmanto nedroši publiskie Wi-Fi tīklāji. Tas tiek panākts, pārsūtot datus pa šifrētiem kanāliem, lai nodrošinātu personas datu drošību, tāpēc lietotāju ierīces ir aizsargātas visos savienojumos.

  • Ak nē! Man ir garlaicīgi, bet tālruņa akumulators ir gandrīz izlādējies. Ko lai dara?

Kaspersky Security Cloud saskarnē lietotāji var sekot līdzi akumulatora uzlādes līmenim ar atpakaļskaitīšanu, cik minūšu atlicis, līdz ierīce izslēgsies. Ir pieejams arī plašs pārnēsājamo barošanas avotu klāsts, ar ko uzlādēt ierīces akumulatoru, kad esat ceļā.

  • Esmu pazaudējis tālruni! Kā es tagad izklaidēšos?

Ja notiek neiedomājamais un jūs pazaudējat tālruni vai to nozog, Kaspersky Security Cloud var izsekot ierīci un pasargāt no datu noplūdes, lai nodrošinātu pilnīgu sirdsmieru. Attālās bloķēšanas un atrašanās vietas funkcija nodrošina jūsu ierīces drošību, līdz jūs atkal esat kopā.

TOP Komentāri

avatar