Ar Skolēna e karti varēs norēķināties Rīgas skolu ēdnīcās

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šodien preses konferencē informēja, ka tādējādi vecāki varēs būt droši, ka viņu bērniem piešķirtā nauda tiek izmantota nevis veikalos neveselīgas pārtikas iegādei vai citiem neparedzētiem nolūkiem, bet gan tieši paredzētajam mērķim – veselīgām pusdienām. „Papildus tam, no 1. janvāra Rīgas dome šādi varēs nodrošināt bezmaksas ēdināšanu visiem trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērniem. Tas nozīmē, ka neviens nezinās, kas skolēnam e talonā ieskaitījis naudu – vecāki vai Labklājības departaments. Bērni no trūcīgajām vai maznodrošinātajām ģimenēm varēs pusdienot par brīvu un pavisam diskrēti,” saka pilsētas mērs.

Īpašus validatorus mācību iestādēs pašvaldība uzstādīs līdz gada beigām.

Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte informēja, ka kopumā bezmaksas ēdināšana tiks nodrošināta 478 trūcīgo ģimeņu un 216 mazturīgo ģimeņu bērniem vecumā no 12- 15 gadiem.

No 2015./2016. mācību gada tiks mainīta arī Skolēna e kartes pieteikšanās, saņemšanas un atjaunošanas kārtība. Tas saistīts ar to, ka paplašināsies Skolēna e kartes izmantošanas iespējas, kā arī šī karte vienlaikus būs skolēna apliecība.

 

TOP Komentāri

avatar