Ar diskusiju par ekoloģiju sāksies cikls “Latvija un Universitāte sarunā ar pāvestu”

Ceturtdien, 7. jūnijā, pl. 18 Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts aicina uz diskusiju “Ekoloģija: vai mūsu dzīvesveids Latvijā apdraud mūs pašus?”. Tas būs pirmais pasākums triju diskusiju ciklā “Latvija un Universitāte sarunā ar pāvestu”, kas tiek īstenots, lai iepazītu dažas no pāvesta Franciska iztirzātajām tēmām, kurām ir globāls raksturs.

Kā pastāstīja institūta vadošā pētniece Inese Runce, pirmās diskusijas tēma ekoloģija ir būtiska visiem, jo visi dzīvojam uz planētas “Zeme”. Pāvests Francisks enciklikā “Laudato si”, kas veltīta ekoloģijai, rakstīja: „Kādu pasauli mēs gribam nodot tālāk tiem, kuri dzīvos pēc mums – bērniem, kuri aug?” Mēs zinām vai nojaušam, kas notiek ar dabas resursiem, pamanām vai esam lasījuši, ka notiek klimata izmaiņās. Ne tikai šo, bet arī šo procesu rezultātā saskaramies ar bēgļu problēmu. Un šī problēma kļūs arvien aktuālāka, ja nekas netiks darīts mūsu planētas labā. Tāpēc šoreiz ir jautājums par to, ko mēs varam un spējam darīt, lai situāciju uzlabotu, lai nākamajām paaudzēm neliegtu iespēju baudīt mūsu planētas skaistumu, atzina I. Runce.

7.jūnija diskusijā, kas norisināsies Rīgā, Kalpaka bulvārī 4, piedalīsies Latvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks, Lugāno Teoloģijas Universitātes un Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta profesors Andris Marija Jerumanis, “Zaļā Brīvība” pārstāve un ilgtspējas un izglītības eksperte Inga Belousa, bioloģiskās daudzveidības aizsardzības eksperts Ēriks Leitis, atvērtās saimniecības “Zadiņi” saimniece, integrētās ekoloģijas un permakultūras eksperte, labdarības organizācijas “Caritas Latvija” pārstāve Veronika Felcis, UNESCO Latvija Izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa u.c. Diskusiju vadīs filozofijas doktore Solveiga Krūmiņa-Koņkova.

Nākamajās diskusijās, no kurām viena plānota vasaras izskaņā, bet otra pēc pāvesta vizītes Latvijā, tiks apskatītas tādas tēmas, kā solidārā ekonomika un korupcija. I. Runce uzsver, ka visas šīs tēmas ir saistītas, jo viss izriet no neierobežotā kapitālisma, kura dēļ cieš visnabadzīgākie. Informācija par šiem pasākumiem vēl sekos.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar