Aptauja: Mainīt vai nemainīt darbavietu?

Darba ņēmēji par labāko laika perioda ilgumu, kas nostrādāts vienā darbavietā, uzskata 3 līdz 5 gadus, secināts interneta personāla atlases uzņēmuma “CV-Online Latvia” aptaujā, kas veikta algu informācijas datubāzē algas.lv.

Finansiālus un nefinansiālus labumus, kas saistīti ar lojalitāti, strādājot pie pašreizējā darba devēja, saredz 39% darba ņēmēju Latvijā, Lietuvā  – 46%, bet Igaunijā 53% aptaujāto darba ņēmēju. Turpretī vairāk nekā 30% darba ņēmēju Latvijā uzskata, ka jaunie kolēģi saņem līdzvērtīgus labumus un nosacījumus vai pat labākus. Neskatoties uz to, aptaujas rezultāti uzrāda, ka darbinieki, kuri uzņēmumā nostrādājuši vairāk nekā 5 gadus, arī ir lojālāki savam darba devējam.

“Šī brīža darba tirgus situācijā organizācijām galvenokārt vajadzētu domāt par esošo darbinieku apmierinātību un motivāciju. Iespējams, piesaistīt jaunus profesionāļus un veicināt viņu lojalitāti darba devējiem varētu izmaksāt dārgāk, tāpēc būtu jāizprot, kas ir tie faktori, kas esošos darbiniekus var noturēt, kā veicināt viņu attīstību un apmierinātību esošajā darba vidē. Taču ikvienam darba ņēmējam pirms rakstīt atlūgumu vajadzētu izsvērt, vai tas ir pārdomāts nevis emociju lēmums, vai lietas, kuras neapmierina, tik tiešām nav runājamas un maināmas, vai karjeras attīstība pie esošā darba devēja ir apstājusies, jo pārāk bieža darbavietas maiņa var radīt šķēršļus nākamajiem darba piedāvājumiem,“ vērtē “CV-Online Latvia” mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa.

Darba ņēmēju aptauja norisinājās interneta vidē Paylab, kas Latvijā darbojas kā CV-Online Latvia pārvaldītā algu informācijas datubāze Algas.lv. Kopumā laika periodā no 2018. gada janvāra un februāra tika aptaujāti 57 719 darba ņēmēji no 12 valstīm, tai skaitā 3 638 respondenti no Latvijas.

TOP Komentāri

avatar