Aptauja: Ēnu diena palīdz vieglāk izvēlēties atbilstošāko profesiju

Jau 12.februārī norisināsies gadskārtējā “Ēnu diena”, kuras ietvaros 1. – 12. klašu skolēni no visas Latvijas 4 – 6 stundas sekos sevis izvēlētas profesijas pārstāvim viņa darba gaitās, lai uzzinātu un izprastu, kāda ir konkrētās profesijas specifika, kā arī iepazītos ar dažādu profesiju un nozaru prasībām. Pirms šī notikuma Starptautiskā komerciālā profesionālā vidusskola veica pētījumu ar mērķi noskaidrot, kā šo dienu un tās nozīmīgumu vērtē paši skolēni.

Kā liecina aptaujas dati, 63% aptaujāto skolēnu jau vismaz vienu reizi ir piedalījušies “Ēnu dienā”.

“Arī mūsu skola šogad aktīvi iesaistās “Ēnu dienas” norisēs, mudinot tajā piedalīties audzēkņus visās vecuma grupās. Šī ir lieliska iespēja skolēniem iepazīties, kā viņu skolā iegūtās teorētiskās zināšanas tiek pielietotas praksē un saprast, vai profesija, ko viņi apgūst mācību iestādē, atbilst iecerēm par savas karjeras attīstību nākotnē. Ēnu diena – tā ir ļoti pozitīva pieredze, kas jauniešus iepazīstina ar darba tirgus iespējām Latvijā un mudina viņus veidot savu nākotni mūsu valstī. Šīs dienas laikā gūtā pieredze ļauj apjaust, ka strādāt interesantu, apgūtai profesijai atbilstošu un labi apmaksātu darbu iespējams, arī neizbraucot ārpus valsts robežām,” stāsta Starptautiskās komerciālās profesionālās vidusskolas direktore Jeļena Lapiņa.

Vaicāti, vai “Ēnu dienā” gatavojas piedalīties arī šogad, 35% atbildēja apstiprinoši, bet 65% – noliedza šādu varbūtību. Lielākā daļa respondentu par vēlamākajām ēnošanas vietām nosauca ar veselības aprūpi un rehabilitāciju saistītus uzņēmumus, transporta un loģistikas firmas, kā arī ar ēdināšanu un pārtikas rūpniecību vai mākslu un kultūru saistītus uzņēmumus.

Atbildot uz jautājumu “Kādi, Jūsuprāt, ir lielākie ieguvumi, piedaloties “Ēnu dienā”?”, 42% skolēnu atzina, ka tā ir interesanta un vērtīga pieredze, 31% – ka tā ir vieglāk izvēlēties atbilstošāko nākotnes profesiju. 11% to atzina par lielisku veidu, lai labāk sagatavotos darba tirgum, bet 16% to vērtēja neitrāli, minot, ka ieguvumu nav.

Aptauju interneta vidē organizēja Starptautiskā komerciālā profesionālā vidusskola laika posmā no 23. līdz 28. janvārim. Aptaujā piedalījās 301 respondents no visas Latvijas.

Foto: skrundasvidusskola.lv

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Judīte Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Judīte
Viesis
Judīte