Aptauja: 37% lielā darba apjoma dēļ strādā arī atvaļinājuma laikā

Aptaujas dati parāda, ka visbiežāk strādājošie atvaļinājumu bauda atpūšoties Latvijā – 42%, katrs piektais jeb 20% atvaļinājumu izmanto ceļošanai ārzemēs, katrs ceturtais jeb 25% atpūšas gan Latvijā, gan ārzemēs, bet gandrīz katrs desmitais jeb 9% respondentu atvaļinājuma laikā turpina strādāt, savukārt 4 % norādījuši citus atbilžu variantus.

Respondenti, kuri norādīja, ka atvaļinājumā laikā turpina strādāt visbiežāk minēja, ka to dara lielā darba apjoma dēļ, to atzina 37%, bet 35% atzina, ka tā ir viņu pašu iniciatīva. Savukārt 12% atklāja, ka atvaļinājums viņu darbavietā ir tikai formalitāte – tiek izmaksāta atvaļinājuma nauda, bet jāstrādā tāpat. Toties 6% apgalvo, ka strādāt atvaļinājumā viņus piespiež darba devējs. 10% no atvaļinājumā strādājošajiem norādīja citus atbilžu variantus.

“Atvaļinājums ir laiks, kad katrs var atgūt spēkus un enerģiju, gūt pozitīvas emocijas un jaunus iespaidus, lai, atgriežoties darbā, tiem varētu ķerties klāt ar jaunu sparu un augstāku darba efektivitāti, būt radošākiem un labāk atrisināt sarežģītus problēmjautājumus. Līdz ar to, darbinieku atslēgšanās no darbiem atvaļinājuma laikā būtu jābūt vienlīdz svarīgai gan darba ņēmējiem, gan darba devējiem. Tāpat darba devējiem būtu vēlams izvērtēt darba apstākļus vasaras periodā, piemēram, nodrošināt vismaz kondicionieri, ventilatoru, ūdeni vai citas iespējas, lai, strādājot birojā, būtu vieglāk pārvarēt karsto laiku, vai arī pielāgot vasaras darba laiku. Tas arī var palīdzēt saglabāt efektivitāti tiem darbiniekiem, kuriem nav iespējams vasaras laikā doties atvaļinājumā, “ norāda CV-Online Latvia mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa.

Pēc aptaujas datiem, tikai 13% respondentu atklāja, ka vasaras mēnešos viņu darbavietās tiek pielāgots darba laiks, bet 81% norādīja, ka darba laiks paliek nemainīgs, savukārt 6% atzīmēja citus atbilžu variantus.  

Interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia veiktā aptauja norisinājās no 12.07.2016. līdz 25.07.2016. Kopumā tika aptaujāti 1 712 respondenti – 71% sievietes un 29% vīriešus, vecumā no 18 līdz 55 un vairāk gadiem.

 

TOP Komentāri

avatar