Apmeklē Latvijas skaistākās vietas un muzejus audiogida pavadībā

Tā viens no latviešu seriāla „UgunsGrēks” galveno lomu atveidotājiem Ģirts Ķesteris Kuldīgas viesus „pārceļ” citā gadsimtā, stāstot par ievērojamākajām pilsētas vietām un apskates objektiem. Savukārt Siguldas un Liepājas apmeklētājus viesmīlīgi sagaida Dailes teātra aktiera Arta Robežnieka balss, ieskaņota audiogidā.

Tūristiem audiogidu parasti iespējams izīrēt par nelielu samaksu vai arī, izmantojot pašiem savas tehnoloģijas (piemēram, lejupielādējot audiogida aplikāciju uz sava viedtālruņa), lietot par velti. Audiogids nodrošina apmeklētājiem lielāku brīvību un patstāvību, iepazīstot vēl nezināmas vietas, kā arī ietaupa līdzekļus, kas citkārt tiek tērēti personīgā gida apmaksai.

Viens no Latvijas celmlaužiem šajā jomā ir Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmums SIA „ORAM Mobile”, kura izstrādātie audiogida risinājumi šobrīd ir pieejami tādās Latvijas pilsētās kā Ventspils, Liepāja, Rīga, Sigulda, Bauska un Kuldīga. Uzņēmuma klienti ir Aleksandra Čaka muzejs, Rīgas Jūgendstila muzejs, Bauskas pils muzejs un citi. Audiogidu ieraksti pieejami vairākās valodās – franču, vācu, angļu, lietuviešu, krievu un latviešu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar