Andras Manfeldes grāmatas atvēršana

Izdevniecība “Latvijas Mediji” laidusi klajā Andras Manfeldes grāmatu “Vēja Vīrs un mēs”, kas ir pasaka bērniem un vecākiem par skaisto Kurzemes pilsētu Ventspili.

Andras Manfeldes pasaka bērniem un vecākiem stāsta par vēlēšos būt kopā, par cerību un sapņiem, tā ir nedaudz baisa kā jau pasaka un tās vizuālās gleznas uzbur pasauli, kura skan, san, dun un smaržo. Pasaka iesāk grāmatu sēriju par Latvijas pilsētām. Šogad ieplānota pasaka bērniem un vecākiem par Kuldīgu, vēl pēc tam – par Jūrmalu.

Andra Manfelde par to, kā radās ideja grāmatai: “Esmu rakstniece, kura reizēm strādā Ventspils rakstnieku mājā. Kādu nakti devos uz Ventu. Promenādē mirdzēja laternas, čīkstēja pacēlāji, upe bija noslēpumaina, klusa un skaista. Te pa Ventu aiztraucās kuģītis. Šķita, ka apgaismotais kuģītis ved neredzamu un līksmu orķestri. Pēc brīža zem manām kājām atskanēja tāds kā vaids, un es satrūkos. Tā nopūsties var tikai Ūdens Zilonis… Kuru kāds ieslodzījis zem kanalizācijas vāka… Tā ļaunā Temīdija, kas dzīvo pretējā krastā akmeņogļu kalnā! Un, lai arī pēc brīža sapratu, ka dīvainā skaņa bija pēcvilnis, ko radījis aizbraucošais kuterītis, man pasakas pavediens jau bija rokā…”

Grāmatu ilustrējusi pati autore Andra Manfelde un viņas meitiņa Anna Ugāre un tās tapšanu un izdošanu finansiāli atbalstījusi Ventspils pilsētas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Grāmatas atvēršana ar autores Andras Manfeldes piedalīšanos paredzēta šā gada 10. janvārī plkst. 11.30 Ventspils Galvenajā bibliotēkā un plkst.13.00 Pārventas bibliotēkā.

Informāciju sagatavoja Linda Rumka, AS “Latvijas Mediji” Sabiedrisko attiecību vadītāja.

Foto: la.lv

TOP Komentāri

avatar