Amatierteātru festivāls LAIPA VIII noslēdzies

Jēkabpilī ritēja nu jau astotais amatierteātru festivāla LAIPA, kurā piedalījās amatierteātri no Rīgas, Rokišķiem, Kokneses, Lielvārdes, Ozolniekiem, Balviem, Valkas. Namsaimnieku lomā bija Jēkabpils Tautas teātris.

Festivāla iedibinātāja, Jēkabpils Tautas teātra režisore Inta Ūbele ir gandarīta: – Laipas ideja – paejam viens otram pretī – joprojām ir aktuāla. Režisoru un aktieru radošās un profesionālās sarunas liecina, ka esam uz vienas laipas, ka esam viens otram vajadzīgi – otrā teātrī sevi ieraugām kā spogulī. Paejot  pretī, esam satikušies arī ar vietējiem uzņēmējiem, kuri nu jau tradicionāli dedzīgi atbalsta festivālu un sarūpē katram teātrim „Mākslas minimuma grozu” ar našķiem un gardumiem. Uzņēmēji saziedo arī tādas vērtīgas dāvanas skatītāju ieejas biļešu loterijai, kuras nenoput plauktos.

Vērtējot izrādes, jāatzīst, ka mēs, latvieši, esam tradicionālās dramaturģijas piekritēji, taču festivālā izrādes bija dažādas, arī komēdijas, jo sava reize ir skumjām, un savu reizi jāpasmejas par dzīvi.

Visas amatierteātru izrādes skatījās un vērtēja eksperti. Lavijas Radio 1 žurnāliste Ruta Rikše uzsvēra, ka šai pelēkajā rudens mēnesī festivālā valdīja vitalitāte, labvēlība, prieks un dzīves gudrība. Aizkustināja, ka teātri un skatītāji saņēma tik daudz sveicienu no vietējiem uzņēmējiem, turklāt tie nebija formāli sūtījumi, bet pārdomāti izvēlētas dāvanas, lai saņēmējam sagādātu prieku. – Režisoriem, noskatoties labas  izrādes, ir apziņa, ka jāuztaisa vēl labāka, līdz ar to kopumā aug teātru līmenis. Taču labu izrādi var uztaisīt, tikai labu domājot, tāpat kā bērnu gaidot, un redzētās izrādes katra pa savam bija laba,- domās dalījās pieredzējušais   scenogrāfs Ivars Noviks. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar