Akcija „Glābējs – darbs un misija”

Akcijas iniciators un galvenais atbalstītājs ir Rietumu Bankas labdarības fonds (RBLF), kurš visām 22 Rīgas reģiona daļām un posteņiem, Dienesta nodaļai, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas Praktisko mācību nodaļai dāvinās pašu glābēju izvēlētu ikdienā nepieciešamu aprīkojumu darbam, sadzīves tehniku, sporta inventāru un preces remontam 50 000 EUR apjomā.

 

            RBLF valdes priekšsēdētāja Inga Šīna: „Zolitūdes traģēdija, kura visus mūs dziļi satrieca, parādīja arī to, cik pašaizliedzīgi un profesionāli strādā mūsu ugunsdzēsēji. Sniedzot palīdzību cietušajiem, starp kuriem bija arī glābēji, mēs vairāk uzzinājām par šo cilvēku smago darbu. Tāpēc mēs nolēmām uzsākt ciešu sadarbību ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un, konsultējoties ar dienesta vadību, nolēmām, ka šobrīd aktuālākais ir dažādu preču un aprīkojuma iegāde, lai uzlabotu un atvieglotu darba un sadzīves apstākļus visās Rīgas reģiona struktūrvienībās, kur katru dienu dežūrē vairāk nekā simts cilvēku..”

           

            Ar RBLF atbalstu laikrakstā ”Diena” un portālā ”Diena.lv” no aprīļa līdz augusta beigām plašās publikācijās tiks stāstīts par ugunsdzēsēju-glābēju darbu, dodot vārdu pašiem glābējiem un atspoguļojot viņu darbu un ikdienu. Publikācijās būs ietverti arī interesanti fakti par ugunsdzēsēju darbu, kā arī padomi, kas jāievēro, lai izvairītos no nelaimes.

           

            AS Diena valdes priekšsēdētājs Edgars Kots: „Kad notiek liela traģēdija, tā ir publiska, par to daudz tiek runāts medijos. Ikdiena ar savām rūpēm ir individuāla mums katram pašam, savās ģimenēs, tāpat arī ugunsdzēsējiem glābējiem viņu darbā. Kad notiek nelaime, kas skar mūs tieši, glābēji savā ziņā mums ir kā vecākie brāļi, kuru palīdzību mēs gaidām. Akcijas laikā, stāstot par ugunsdzēsēju glābēju darbu laikrakstā Diena, aicināsim sabiedrību labāk izprast, ko mums katram ikdienā nozīmē tā drošība, ko garantē ugunsdzēsēji glābēji ar savu ikdienas darbu, kuru viņi paveic klusējot un negaidot īpašas pateicības. Stāstot izcelsim tās nianses, kas raksturo, cik garā stipri viņi ir, darot savu darbu.”

 

            Akcijas laikā visa Latvijas sabiedrība ir aicināta izteikt atzinību ugunsdzēsējiem-glābējiem, aizpildot formu akcijas vietnē www.diena.lv/glabeji vai arī sūtot savu „paldies” uz akcijas e-pastu glabeji@dienasmediji.lv. Visas pateicības tiks nodotas VUGD.

            Ceļa vārdus akcijai ‘’Glābējs – darbs un misija’’ nosūtīja arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis: „Latvijā nav neviena cilvēka, kuru nebūtu skārusi Zolitūdes traģēdija. Vienu no mūsu iekšlietu sistēmas dienestiem – VUGD – tā skāra visskarbāk, jo bojā gāja trīs mūsu kolēģi, kuru piemiņu mēs vienmēr turēsim savās atmiņās. Šīs četras dienas Zolitūdē, kad veicām glābšanas darbus, bija ne tikai atbildīgs darbs visiem mūsu dienestiem, īpaši VUGD, bet arī liels emocionāls pārdzīvojums. Tajās dienās mani personīgi uzrunāja arī mūsu vienotība un kopīgs visu iesaistīto pušu darbs, lai paveiktu glābšanas darbus un uzsāktu izmeklēšanu. Zolitūdes notikumi plaši izskanēja visā pasaulē un aizkustināja daudzu cilvēku sirdis. Traģēdijas kontekstā izgaismojās daudzas problēmas, kas skar mūsu glābēju ikdienu – cienīgas veselības aprūpes sistēmas trūkums, grūtie sadzīves apstākļi, tehniskā aprīkojuma trūkums un daudzas citas. Tāpēc liels paldies Rietumu bankas Labdarības fondam un a/s Diena, kas organizē akciju “Glābēji – darbs un misija” un palīdz mūsu glābējiem uzlabot sadzīves apstākļus, savukārt iedzīvotājiem viņus labāk iepazīt”.

VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš: „Ugunsdzēsējiem glābējiem viņu darbs nekad nav bijis tikai darbs, tā tiešām ir misija, jo ugunsdzēsējs glābējs nav tikai profesija, tas ir dzīvesveids un domāšana. Mana kā dienesta vadītāja prioritāte vienmēr ir bijuši mūsu cilvēki un pirmkārt, iespēja viņiem nodrošināt atbilstošu atalgojumu un sociālās garantijas. Pēc tam nāk tehniskais aprīkojums, lai mēs operatīvi spētu sniegt iedzīvotājiem palīdzību. Tāpēc šodien vēlot teikt paldies Rietumu bankas Labdarības fondam, kurš sniedz iespēju Rīgas reģiona pārvaldes ugunsdzēsējiem uzlabot viņu sadzīves apstākļus, jo tieši depo ugunsdzēsēji glābēji uzturas ceturto daļu no savas dzīves. Visa dienesta vārdā paldies arī Dienai, kura vairāku mēnešu garumā ļaus iedzīvotājiem tuvāk iepazīties ar ugunsdzēsēju glābēju darbu un to, kas slēpjas aiz depo vārtiem.” 

TOP Komentāri

avatar