Aizvadīti pirmie Rīga 2014 pasākumi

Zivju paviljonā katram interesentam bija iespēja iztēloties sevi kā dzintarā sastingušu fosiliju un tādam tikt iemūžinātam, kā arī iespēja atklāt dzintaru kā materiālu mūsdienīgu rotu veidošanai. Paviljons tika papildināts dažādām video instalācijām un piepildīts neparastām skaņām. Bija iespēja izbaudīt Havjera Garsijas pagatavotos senā Dzintara ceļa valstu iecienītākos zivju ēdienus, kā arī ik pa stundai zivju paviljonā tika sniegts akustisks priekšnesums, kas noslēdzās pēcpusdienā ar kora „Kamēr…”  uzstāšanos.

Sakņu paviljonā bāzējās radio „Naba”, kas rūpējās par atbilstošu mūziku, turklāt šajā paviljonā apmeklētājiem bija iespēja vērot video instalācijas, kuru pamatā bija video programma „Ieskats”, ko veidojuši vairāki Latvijas mākslinieki.

Gaļas paviljons kļuva par stāstu un dziesmu mājvietu, jo paralēli ikdienas darbiem vairāki no paviljona darbiniekiem dziedāja dažādas latviešu tautasdziesmas, kā arī tika izstātīti vairāki dzīvesstāsti. Gaļas paviljonā arī bija apskatāmi foto no paviljona vēstures.

Dāžādie pasākumi Rīgas Centrāltirgū jau no paša rīta pulcēja daudz cilvēku.

 

Anna Ūdre

TOP Komentāri

avatar