Aizvadītas 1. Burtnieku novada Ziemas sporta spēles

Lai arī citviet sporta pasākumi sniega trūkuma dēļ tika atcelti, Burtnieku novada Ziemas sporta spēļu organizatori disciplīnas izvēlējās atbilstoši netipiskajiem laika apstākļiem, tradicionālos ziemas sporta veidus aizstājot ar interesantām un jautrām stafetēm. Savukārt iekštelpās norisinājās galda teniss, novuss un prāta veiklības pārbaudes šahā, dambretē un zolītē. Individuālajās sacensībās sevi pierādīt varēja arī galda hokejā, galda futbolā un šaušanā ar gaisa šauteni.

Sporta dzīves organizators un viens no sacensību rīkotājiem Igors Korņējevs stāsta: „Sporta spēļu programmā iekļaut arī galda spēles ierosināja novada seniori. Priecājos, ka arī cilvēki, kuri citkārt nepiedalās sporta spēlēs, varēja līdzdarboties.” Šī iespēja tika novērtēta atzinīgi, un galda spēļu disciplīnās piedalījās sportiskā azarta pilni dalībnieki.

Aktīvākās ziemas sporta spēļu disciplīnas bija stafetes. Tūrisma stafetē pirmā drosmīgi startēja mājinieki – Ēveles komanda. Stafetē bija jāpārvar pieci posmi. Lai gan komanda bija veikla, tomēr kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā. Pirmo vietu ieguva Valmieras pagasts, bet trešo – Burtnieki. Savukārt administrācijas stafetē draudzīgi startēja pašvaldības darbinieku komandas. Dalībnieki makšķerēja koka zivis, meta „sniegu” un sacentās ēšanas veiklībā. Kopvērtējumā Ēveles komanda ieguva pirmo vieto, otro – Burtnieki, bet trešo – Rencēni. Dienas otrajā pusē notika jautrības stafete, kurā pirmo vietu ieguva Matīšu pagasts, otro – Valmieras pagasts, bet trešo – Rencēnu pagasta komanda.

Iekštelpās aktīvākā disciplīna bija galda teniss. Tajā pārliecinoši līderi bija Burtnieku pagasta komanda. Lielu interesentu skaitu pulcēja galda spēle – zolīte. Šajā disciplīnā pirmo vietu ieguva matīšnieki. Šahā un dambretē labākie stratēģi komandu kopvērtējumā izrādījās rencēnieši.

Komandu kopvērtējumā godalgoto pirmo vietu ieguva Rencēnu pagasta komanda, kuri Burtnieku novada Ziemas sporta spēles pie sevis uzņems nākamgad. Otrais labākais rezultāts bija Burtnieku pagasta komandai, bet trešajā vietā – Valmieras pagasts. Apbalvošanas ceremonija notika Ēveles tautas namā, kurā sportistus ar priekšnesumiem priecēja vietējie pašdarbības kolektīvi.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar