Aizturēts vīrietis par vairāk nekā 20 zādzībām

Valsts policijas Rīgas reģiona Ziemeļu iecirkņa policisti laika posmā no oktobra līdz novembrim bija reģistrējuši vairākus identiskus zādzību gadījumus, kad nenoskaidrota persona kundzēm gados no rokām izrāvusi somiņas, savukārt nepilngadīgām personām – mobilos telefonus.

Policisti uzsāka izmeklēšanu un tās laikā noskaidroja, ka iespējamais aizdomās turamais ir kāds 1984. gadā dzimis vīrietis.  Likumsargi 3. decembrī viņu aizturēja. Sarunu laikā tika noskaidrots, ka vīrietis ir saistīts ar vismaz 21 dažāda veida zādzību epizodēm, tostarp somiņu un mobilo telefonu zādzībām un zādzībām no automašīnām. Aizturētais atzina savu vainu visās izdarītajās zādzībās.

Pret aizturēto vīrieti, kurš jau iepriekš ir sodīts par mantiska rakstura noziegumiem, ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās un trešās daļas, kā arī pēc 180. panta, proti, par dažāda veida zādzību izdarīšanu. Tiesa 4. decembrī aizturētajam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa policistiem ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais vīrietis varētu būt saistīts arī ar citiem līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem. Tādēļ policija aicina ikvienu aplūkot attēlā redzamo personu un ziņot policijai, ja ir cietis no šīs personas pretlikumīgajām darbībām, zvanot pa tālruņa numuriem 67086000 vai 110.

Foto:VP

TOP Komentāri

avatar