Aizturēts kārtējais autovadītājs – kukuļdevējs

Vakar, 27. novembrī ap pulksten 17:00 Tīrainē, Viršu ielā Valsts policijas ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki apturēja 1986. gadā dzimušu vīrieti par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu. Veicot personas pārbaudi, policijas darbinieki konstatēja, ka apturētajam vīrietim nav vadītāja apliecības.

Lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par automašīnas vadīšanu bez tiesībām, vīrietis mēģināja iedot policijas darbiniekiem kukuli 100 eiro apmērā. Par notikušo Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas pārvaldes darbinieki uzsāka kriminālprocesu par kukuļdošanu.

Šogad šis jau ir 47. gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam.

Valsts policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus. Kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

TOP Komentāri

avatar