Aizturēti maluzvejnieki ar 10 gadu laikā lielāko nelegālo lomu

Reaģējot uz anonīmu informāciju par nelikumīgu zveju Babītes ezerā, Valsts policijas darbinieki sadarbībā ar  Vides aizsardzības asociācijas dalībniekiem ierīkoja slēpni pie Babītes ezera, un ap pulksten septiņiem no rīta Valsts policijas darbinieki aizturēja trīs vīriešus, pie kuriem tika atrasti  astoņi maisi ar tīkliem (aptuveni 1,2 kilometri), kā arī vairāk nekā 200 kilogrami karūsu, ap 60 līņiem un 8  līdakas.

Aizturēti tika 1983., 1967. un 1984. gadā dzimuši vīrieši. Kā noskaidrojās, 1967. gadā dzimušais vīrietis jau agrāk ir administratīvi sodīts par nelikumīgu zveju Babītes Ezerā.

Kā norāda Valsts policijas nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas grupas vecākais inspektors Lauris Arājs, šis ir  lielākais atsavinātais  nelegāli nozvejoto zivju daudzums vismaz desmit gadu laikā un īpaši skumji, ka zivis iegūtas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Par notikušo Valsts policijā  uzsākts kriminālproces pēc Krimināllikuma 110. panta  – Par zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu bez attiecīgas atļaujas vai saudzēšanas laikā, vai neatļautās vietās, vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem (patvaļīga iegūšana), ja tā izdarīta īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai ar to radīts būtisks kaitējums, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Papildus vīriešiem būs jāatlīdzina arī  zaudējumi par nelegāli nozvejotajām zivīm, kas var sasniegt pat vairākus tūkstošus latu. Lai noteiktu precīzu zaudējumu summu, notikuma vietā ieradās arī Valsts vides dienesta darbinieki.

Visas  atsavinātās zivis tiks atdotas Rīgas zooloģiskajam dārzam.

Foto: valmiera24.lv

 

4

TOP Komentāri

avatar
4 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
2 Komentāru autori
hitOvewsvotLopurge Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Lopurge
Viesis
Lopurge

http://hcialischeapc.com/ – legit cialis online

vot
Viesis
vot

If you’re looking for a roundup of the best cryptocurrency exchanges globally, take a look at our guide which details the Best Crypto Exchanges. If you’re based in the United States, however, keep reading — the best cryptocurrency exchanges for US-based traders are a little different. Until recently, when cryptocurrency became more mainstream, wallets were a lot more necessary. In the early days, several cryptocurrency exchanges fell victim to hacks. And at that point, if your crypto was stolen, there was no way to get it back. So long-term crypto enthusiasts use exchanges only for trading, and store their coins… Lasīt tālāk »

Ovews
Viesis
Ovews

Arrested for DUI? Let Puget Law Group take the wheel. Our team of former DUI prosecutors fights zealously for those charged with DUI and similar offenses. Related Practice Areas We are available by phone seven days per week (until 9PM) to answer your questions and to discuss your DUI defense. For information on general criminal defense, further reading can be found at the Tacoma Criminal Attorney resource site. In January 2010 I was facing a prior DUI and a brand new one — two DUI charges at the same time. I was in trouble! My best friend referred me to… Lasīt tālāk »

hit
Viesis
hit

Перед тем использовать любое масло для роста ресниц, следует провести тест на чувствительность. Для этого одну его каплю наносят на тыльную сторону руки, запястье или сгиб локтя на несколько часов. Спустя положенное время смотрят, нет ли покраснения или зуда. Если их нет, средство намазывают на ресницы, соблюдая последовательность, указанную ниже: Индийская аюрведическая тушь для ресниц, гипоаллергенная, водостойкая, с удобной кисточкой. 100% орг.. Добрий день, Олеся. Засіб можна використовувати лише для вій на верхніх повіках, щоб уникнути ризику росту волосся на небажаних зонах. З повагою, admin Вікторія Стимулятор роста ресниц и бровей Alerana (Алерана) – это инновационное средство. Оно содержит только… Lasīt tālāk »