Aizturēti laupītāji

Valsts policijas darbinieki pagājušajā nedēļā aizturēja trīs vīriešus aizdomās par dalību laupīšanā, kuras laikā bojā gāja 42 gadus veca sieviete. Smago noziegumu tik ātri izdevās atrisināt arī pateicoties iedzīvotāju atbalstam, kuri atsaucās Valsts policijas aicinājumam un sniedza  ziņas par iespējamo noziedznieku.

          Šī gada 20. septembrī kādā Ventspils privātmājā Ērgļu ielā tika atrasts 1971. gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. No mājas bija nolaupītas dažādas personiskās mantas, dārglietas un nauda.

          Veicot nozieguma izmeklēšanu, policijas darbiniekiem izdevās iegūt jaunieša fotogrāfijas, kurš iespējams bija saistīts ar izdarīto noziegumu. Lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu jaunieša personību un atrašanās vietu, policijas darbinieki vērsās pie iedzīvotājiem ar lūgumu sniegt jebkādas ziņas par  fotogrāfijā  redzamo jaunieti.

          Valsts policijas aicinājumam atsaucās vairāk nekā 60 cilvēku, un, pateicoties lielajai  atsaucībai, Valsts policijai izdevās iegūt ļoti noderīgas ziņas, kas palīdzēja identificēt iespējamos noziedzniekus.  Tā rezultātā 27. oktobrī, sadarbojoties vairākām Valsts policijas struktūrvienībām, aizdomās par šī smagā nozieguma izdarīšanu tikai aizturēti  1991, 1993. un 1988. gadā dzimuši vīrieši.

          Turpmākajā izmeklēšanā noskaidrojās, ka visi aizturētie jau agrāk ir tiesāti par dažādiem mantiskiem noziegumiem, bet  reālu cietumsodu neviens no viņiem nav saņēmis. Šobrīd diviem no aizturētajiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis- apcietinājums.

          Par  nozieguma izdarīšanu Valsts policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176p. 4.d.. par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija izsaka pateicību visiem iedzīvotājiem, kuri  atsaucās Valsts policijas lūgumam un palīdzēja atrisināt traģisko noziegumu, kura rezultātā bez mātes palika divi bērni.  Tāpat aicinām arī nākotnē nepalikt vienaldzīgiem un informēt policiju par iespējamām nelikumībām, kā arī sniegt jebkādas ziņas, kas varētu būt noderīgas citu noziegumu izmeklēšanā. 

Foto: liepājniekiem.lv

TOP Komentāri

avatar