Aizturēti krāpnieki par viltotu Jūrmalas iebraukšanas caurlaižu izgatavošanu

Informāciju par viltotu caurlaižu izgatavošanu no vairākiem avotiem iepriekš bija saņēmusi gan Jūrmalas pilsētas dome, gan Valsts policija.

Jūrmalas pilsētas dome, saņemot informāciju par to, ka vairāki cilvēki iegādājušies viltotas caurlaides iebraukšanai Jūrmalā, nekavējoties sniedza informāciju policijai, tādējādi būtiski palīdzot lietas izmeklēšanā.  Viltotās caurlaides bija paredzētas noteiktam laika periodam – vienam vai sešiem mēnešiem. 

„Esam gandarīti par veiksmīgo sadarbību un Valsts policijas operatīvo rīcību, kuras rezultātā izdevies atklāt šo nodarījumu,” norāda Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora vietnieks Arturs Grants. „Arī līdz šim Valsts policijas Jūrmalas nodaļa veiksmīgi sadarbojusies ar pilsētas domi un pašvaldību dažādu pārkāpumu novēršanā un profilaksē, gādājot par drošu vidi pilsētā.”

Jūrmalas iecirkņa Kārtības policijas darbinieki sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldības policiju pagājušajā nedēļā divu dienu laikā veica pastiprinātu automašīnu pārbaudi pie iebraukšanas Jūrmalā. Pārbaudes laikā konstatēti 30 viltotu caurlaižu izmantošanas gadījumi. Viltoto caurlaižu izmantotāji aizturēti, par šiem gadījumiem ierosināti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 275.panta 1.daļas par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta realizēšanu un izmantošanu.

Vienlaicīgi Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki uzsāka izmeklēšanas darbu saistībā ar personām, kas nodarbojās ar viltotu iebraukšanas atļauju izplatīšanu. Policijas darbinieki, veicot ievērojamus meklēšanas pasākumus, izmeklēšanas ietvaros Rīgā aizturēja trīs personas par viltoto caurlaižu izplatīšanu.

Turpinot izmeklēšanu, izdevies noskaidrot arī personu, kas nodarbojās ar iespējamu viltoto caurlaižu izgatavošanu – 1978. gadā dzimušais vīrietis aizturēts sestdien Salaspilī. Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā un automašīnā, atrastas vairākas viltotas caurlaides.

Tālākā izmeklēšanā noskaidrots, ka šī persona ir saistīta ar kādu tipogrāfiju Rīgas centrā. Tipogrāfijā veiktās kratīšanas laikā izņemta datortehnika un citi priekšmeti, kas ļauj secināt, ka aizturētā persona, iespējams, nodarbojās ar atļauju izgatavošanu savā darbavietā. Policija turpina izmeklēšanu.

Papildus Valsts policija informē, ka tuvākajā laikā sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldības policiju turpinās veikt pastiprinātu transportlīdzekļu pārbaudi pie iebraukšanas Jūrmalā. Pārbaudes tiks veiktas ar nolūku noskaidrot personas, kas izmanto viltotas iebraukšanas atļaujas. Par viltotu dokumentu izmantošanu personu var saukt pie kriminālatbildības. 

Foto: pad1.whstatic.com

 

TOP Komentāri

avatar