Aizturētas 2 nelegālo imigrantu grupas, kuras šķērsojušas valsts iekšējo robežu

Abas nelegālo imigrantu grupas pārvietoja Itālijas pavalstnieks, kā arī 2 Irākas pilsoņi ar uzturēšanās atļaujām Somijā un Beļģijā.

Par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un apzinātu personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā pret 3 pārvadātājiem uzsākts kriminālprocess.

Savukārt, 15 aizturētie nelegālie imigranti, par kuriem iegūtas ziņas, ka tie ir Irākas pilsoņi, nogādāti Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā. Turpinot tālākās procesuālās darbības, lielākā daļa no aizturētajiem nelegālajiem imigrantiem atsakās sadarboties, sniegt patiesas ziņas par savu identitāti, kā arī atsakās no pirkstu nospiedumu pārbaudes informācijas sistēmās. Šādas attieksmes mērķis ir maksimāli izvairīties no iespējamās reģistrācijas tajās Eiropas Savienības valstīs, kuras nav šo nelegālo imigrantu galamērķim izvēlētā valsts.

Vienlaicīgi notikumiem Latvijas – Lietuvas robežas tuvumā, šajā dienā par Latvijas – Baltkrievijas robežās nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēta kārtēja nelegālo imigrantu grupa no Vjetnamas – kopumā 10 personas.   

TOP Komentāri

avatar