Aizturēta sieviete par krāpšanos ar tūrisma piedāvājumiem

Sieviete nodibinājusi uzņēmumu, ar kura palīdzību piedāvājusi tūrisma pakalpojumus, taču klientu samaksāto naudu piesavinājusies un solīto biļešu un viesnīcu rezervāciju nav veikusi. 

Sieviete krāpniecībai izmantojusi firmu ar nosaukumu SIA „Time 2 Travel”. Apsolot klientiem nokārtot ceļojumus uz ārvalstīm, viņa prasījusi iepriekšēju samaksu, taču pēc tam, kad naudu saņēmusi,  vairs nekādas darbības nav sekojušas. 

Veicot kratīšanu firmas reģistrētajā adresē, policijas darbinieki izņēma divus datorus un dokumentus.  Ofiss šajā vietā reāli nav darbojies jau ilgu laiku. Tiks veikta rūpīga izņemto dokumentu un elektroniski saglabātās informācijas analīze.

Pēdējā pusotra mēneša laikā policija ir saņēmusi jau deviņus iedzīvotāju iesniegumus, kuros norādīts uz iespējamu aizturētās personas pastrādāto krāpniecību. Pēc policijas aprēķiniem, sieviete kopumā iepriekšējā gada laikā izkrāpusi ap 16 tūkstošiem latu.

Ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas par krāpšanu lielā apmērā. Pašlaik sievietei ir piemērots drošības līdzeklis  policijas uzraudzība. Policijas darbinieki aicina atsaukties ikvienu personu, kas varētu būt cietusi no šīs sievietes vai firmas SIA „Time 2 Travel” krāpnieciskām darbībām, zvanot pa tālruni 67208211 vai 110. 

TOP Komentāri

avatar