Aija Vītoliņa piedāvā jaunu singlu un piesaka koncertus

Dziedātāja Aija Vītoliņa kopā ar domubiedriem radījusi jaunu dziesmu “Klusums”, kas ir pirmais singls no nākamgad gaidāmā viņas un grupas “Tango Sin Quinto” pirmā albuma.

Topošā albuma pirmā singla mūzikas pamatautors ir Edgars Raginskis. Dziesmas īpašo skanējumu veidojis producents Reinis Sējāns. Tās ieraksta tapšanā bez pašas grupas piedalījušies arī Artūrs Gailis (alts) un Jānis Pauls (čells), piebalsis iedziedājis jau minētais Reinis Sējāns, bet stīgu grupas skanējumu aranžējis Andris Sējāns. Dziesmas teksts aizgūts no Ojāra Vācieša dzejas apcirkņiem.

“Šī dziesma mums ir īpašs un mīļš notikums, jo mūsu grupas desmit gadu pastāvēšanas laikā, izpildot dažādu citu valstu un kultūru mūziku, esam nonākuši līdz brīdim, kad jūtam nepieciešamību uzrunāt savu klausītāju latviešu valodā.” Tā par “Klusumu” izsakās Aija Vītoliņa, kura tiešām jau dekādi strādā kopā ar profesionālu pašmāju mūziķu apvienību “Tango Sin Quinto”. Tās sastāvā darbojas Jānis Stafeckis (kontrabass), Artūrs Noviks (akordeons), Ainis Zavackis (sitamie instrumentie), Raimonds Melderis (vijole) un Romāns Vendiņš (taustiņinstrumenti).

“Klusums ir skaļāks par vārdiem, troksni. Klusums ir miers. Klusums ir balts.” Jau filozofiskāk jauno dziesmu raksturo Aija.

“Parasti saka, ka visa sākums ir Lielais sprādziens… Bet, pat ja tā, vēl pirms tam tomēr ir bijis Klusums. Lielais klusums. Klusums ir pārdomas un meditācija,” piebilst Raimonds.

“Klusums ir kā balta gaisma, kas nāk no saules un ir visu gaismas krāsu sākums – no tās izriet viss krāsu spektrs. Klusumā ir visas skaņkārtas, emocijas un stāsti. Tajā var sadzirdēt vistālāko planētu – sevi,” savās pārdomās dalās arī Jānis.

Dziesma “Klusums” jau pieejama visos populārākajos straumēšanas servisos – “Spotify”, “iTunes”, “Deezer” u.c.

Pirmais Aijas un grupas “Tango Sin Quinto” albums gaidāms 2018. gada marta sākumā. Savus skaņdarbus šai platei sarakstījis ne tikai Edgars Raginskis, bet arī Kārlis Lācis un Lorete Medne. Tāpat albumā tiks iekļauti pirmie grupas dalībnieku oriģinālskaņdarbi. Arī pārējās dziesmas tajā būs iedziedātas latviešu valodā.

TOP Komentāri

avatar