Aicina dāvināt grāmatas Latvijas audžuģimenēm

Pēc Latvijas Audžuģimeņu biedrības datiem Latvijā aizbildnībā atrodas vairāk nekā 5000 bērni, no kuriem 1200 dzīvo audžuģimenēs. Ģimenēm, kurās mīt no viena līdz pat desmit bērniem, finanšu resursi nereti ļauj iegādāties tikai pašas nepieciešamākās lietas kā pārtikas produktus un apģērbu, savukārt grāmatas ne vienmēr ir prioritāro pirkumu sarakstā. Uzsākot labdarības akciju, “McDonald’s” ir ņēmis vērā grāmatu būtisko lomu ikviena bērna vispārējā attīstībā, redzesloka paplašināšanā un pasaules iepazīšanā, tādēļ sadarbībā ar Latvijas Audžuģimeņu biedrību aicina dāvināt audžuģimenēm grāmatas. Gaidītas tiks gan jaunas, gan lietotas grāmatas labā stāvoklī latviešu, krievu un angļu valodā. Jo īpaši tiek gaidīta bērnu literatūra dažāda vecuma bērniem.

“Šis ir pirmais gads, kad “McDonald’s” organizē labdarības kampaņu, aicinot ziedot grāmatas, bet esmu pārliecināts, ka tas nebūs pēdējais. Visā pasaulē “McDonald’s” pievērš uzmanību tam, lai sekmētu bērnu vēlmi lasīt un iepazīt grāmatu pasauli. 2012.gadā sākām piedāvāt iespēju pie bērnu maltītēm “Happy Meal” rotaļlietu vietā izvēlēties grāmatas. Savukārt pērn, lai padarītu lasīšanu bērniem vēl saistošāku, uzsākām Digitālo grāmatu projektu, piedāvājot unikālas interaktīvās grāmatas, kuras pieejamas mūsdienīgā noformējumā uz dažādām platformām – viedtālruņiem, planšetdatoriem un internetā. Tās sniedz bērniem iespēju ne tikai lasīt tekstu, bet ir papildinātas ar spēļu elementiem un ļauj bērnam pašam iesaistīties grāmatas veidošanā,” saka Marius Stonkus, “McDonald’s” mārketinga vadītājs Baltijas valstīs, piebilstot, ka kampaņas laikā kopā ar “Happy Meal” maltītēm Latvijā tikuši izdalīti vairāk nekā 40 tūkstoši grāmatu. Jau no 30.jūnija ikvienā “McDonald’s” restorānā kopā ar “Happy Meal” maltīti tiks piedāvātas sešas jaunas grāmatas no sērijas “Brīnumainā pasaule” no kurām bērni varēs izvēlēties savām interesēm atbilstošāko: par pingvīniem, lielajiem kaķiem, lāčiem, ziloņiem, dinozauriem vai vulkāniem. Kopā Latvijā plānots izdalīt vairāk nekā 56 tūkstošus grāmatu “Brīnumainā pasaule”.

“Grāmatas var kļūt par bērnu labākajiem draugiem. Tās paver plašāku apvārsni, veido redzējumu par pasauli, par cilvēku attiecībām. Diemžēl ne visām ģimenēm ir iespēja iegādāties jaunas grāmatas. Ikvienam no mums ir kāda jau izlasīta un plauktā nolikta grāmata, kas var iegūt otru dzīvi un kļūt par skaistāko dāvanu kādam bērnam. Dāvināsim un mācīsim bērniem mīlēt grāmatas!” saka Latvijas Audžuģimeņu biedrības priekšsēdētāja Ilze Golvere.

Grāmatas audžuģimenēm ikviens var ziedot līdz 8.jūnijam jebkurā “McDonald’s” restorānā Rīgā un Jelgavā.

Foto: readcwbooks.com/books.jpg

TOP Komentāri

avatar