Adventes vainagus Latvijā biežāk veido paši

No plašā un daudzveidīgā vainagu un to sagatavju klāsta, visvairāk tiek iegādātas salmu pamatnes – tās pircēji aktīvi pērk jau no novembra sākuma. Pieaug arī dažādu rotājumu, virteņu, sveču un citu dekoru noiets. Kopumā šogad, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pieprasījums pēc mājas rotājumiem un citām šī segmenta precēm pieaudzis par apmēram 14%. Novembra otrajā pusē biežāk pircēju grozos manāmi gatavie vainagi un lielākais noiets tiek sasniegts nedēļu pirms pirmās Adventes. Visbiežāk pircēji neaizraujas ar pārmērībām – iecienīti ir vidēja izmēra vainagi, kas izskatās dabiski skaisti, rotāti ar čiekuriem un mākslīgajiem pīlādžiem.

“Tuvojoties Ziemassvētku laikam, Latvijas iedzīvotāji vēlas vairot svētku noskaņu un rūpējas, lai māju greznotu gan Adventa kalendārs, gan skaists vainags,” atklāj SIA “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.  Viņa piebilst, ka šogad manāmi vairāk cilvēku šo pirmssvētku laiku vēlas skaitīt īpaši – ar Adventa kalendāra palīdzību. Rimi veikalu klāstā atrodami vairāku veidu kalendāri, kuri ar mazu pārsteigumu priecē bērnus katru dienu līdz pat Ziemassvētkiem. Rotaļlietu stendā atrodami “Lego” kalendāri, savukārt saldummīļiem patiks šokolādes kalendāri. Ir arī auduma kalendārs, kur katru kabatiņu var aizpildīt ar sev vēlamo pārsteigumu.

“Patīkami novērot, ka ikdienas steiga un daudzie pienākumi nav laupījuši ģimenēm kopābūšanas prieku un jau kuro gadu visvairāk tiek pirktas tieši vainaga sastāvdaļas, lai vēlāk kopīgi tiktu radīts Ziemassvētku gaidīšanas simbols,” atzīst Rimi pārstāve.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Ješka Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Ješka
Viesis
Ješka

Es gan vainadziņu šodien tirgū nopirku 🙂