Adventes vainadziņi

Šodien, 1.decembrī, svin 1. Adventa svētdienu. Tas ir Ziemassvētku gaidīšanas laika sākums, laiks, kad ģimenes sarūpē adventa vainagu, kurā ievieto četras sveces un aizdedz tās, attiecīgā Adventas svētdienā. Arī Rīgas Centrāltirgus ir parūpējies un devis iespēju cilvēkiem iegādāties Adventas vainagu, klāsts ir piemērots visdažādākajām gaumēm un iegribām.  

Vārds Advents nāk no latīņu valodas, tulkojumā tas nozīmē „atnākšana” vai „nākšana”.Tā ir ilgstoša vēlēšanās, ilgas, kas nepāriet, ko nekādi satricinājumi – ne ārēji, ne iekšēji, nespēj izsist no sliedēm, tiecoties uz mērķi.

Kristīgā baznīca māca, ka Advents ir prieka un grēku nožēlas laiks. Prieka laiks, jo mēs nevaram iedomāties neko brīnišķīgāku par Kristus bērna piedzimšanu. Grēku nožēlas laiks, jo mums jāsagatavojas, lai tīri varētu saņemt šo dāvanu, Jēzu Kristu.

Pirmo Adventa svētdienu, baznīca raksturo šādi: Adventa vainagā tiek iedegta pirmā svece. Pravietis Isaja aicina atstāt pasaules tumsību un „staigāt Dieva gaismā”. Pasaule ir ieslīgusi pašapmierinātībā un iemigusi, tāpēc ir jāatmostas. Šī atmošanās ir sākums gaismai, rīta blāzmai. Tā ir sagatavošanās garīgai cīņai.

Autore: Justīne Buliņa

3

TOP Komentāri

avatar
3 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Jou!LN Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
LN
Viesis
LN

Ļoti smuki 🙂

!
Viesis
!

Perfekti, man lūdzu, vainadziņu nr.10

Jou
Viesis
Jou

Šodien vienu nopirkām 🙂