Ādažos uzstādītas suņu atkritumu urnas

Lai izvairītos no šādām situācijām, Ādažu novadā, sadarbojoties pašvaldībai un SIA “Royal Canin”, realizēts lielisks projekts, kura rezultātā ieguvēji ir daudzi – gan novada iedzīvotāji, gan suņu saimnieki, gan pašvaldība. Kopumā novada teritorijā izvietotas 46 suņu atkritumu urnas.

 

SIA “Royal Canin” piedāvāja pašvaldībai pieņemt piedāvājumu – par saviem līdzekļiem uzstādīt suņu atkritumu urnas novada teritorijā pašvaldības noteiktajās vietās ar nosacījumu, ka to apkalpošanu pēc tam nodrošinās pašvaldība, kā arī – uz tām būs gan domes, gan arī paša uzņēmuma atpazīstamības zīme. Šo ideju atbalstīja domes deputāti, un sadarbība starp uzņēmumu un domi varēja sākties.

“Biju patīkami pārsteigta, ieraugot šīs urnas. Ceru, ka turpmāk, kad pavasarī nokusīs sniegs, savu bērnu varēšu droši palaist zālītē pētīt dabu,” atzīst Ādažu iedzīvotāja Ilze Bērziņa.

“Šāds projekts veicina vides sakārtotību, cilvēku apzinīgumu, rūpes par četrkājainajiem draugiem un citiem līdzpilsoņiem, kuriem vairs nebūs pamata dusmoties uz suņu saimniekiem, jo ir radīti priekšnoteikumi vides sakoptībai,” uzskata Ādažu novada domes izpilddirektors Guntis Porietis, aicinot novada iedzīvotājus un viesus būt saudzīgiem pret jaunajām urnām un izmantot tās tikai tām paredzētajiem mērķiem.

“Personīgās pieredzes vadīti, esam izjutuši nepieciešamību pēc specializētām vietām dzīvnieku izkārnījumu izmešanai pastaigu laikā. Ejot pastaigās ar suni, līdzi vienmēr ņemam maisiņus, taču bieži ar nu jau pilniem maisiņiem jāatgriežas mājās, jo pa ceļam nav bijušas urnas, kurās tos izmest. Diemžēl Latvijā līdz šim ir pavisam neliels šādu urnu skaits, tādēļ saskatījām iespēju palīdzēt suņu saimniekiem un izvietot tās. Pateicoties Ādažu novada domes deputātes Adrijas Keišas palīdzībai, projekta saskaņošanas fāze noritēja ātri un viegli. Ādažu novada dome ir ļoti pretimnākoša,” pieredzē dalās SIA “Royal Canin” vadītājs Baltijas valstīs Juliens Laviale.

Līguma ietvaros uzņēmums nodrošina ne tikai urnu uzstādīšanu, bet arī nomainīšanu un labošanu, bet pašvaldība – urnu apkalpošanu (maisu izvešanu, nomainīšanu un papildināšanu.)

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Dainis Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Dainis
Viesis
Dainis

Gaumīgi izskatās un būs sakoptāka vide. Jācer, ka suņu saimnieki būs apzinīgi un izmantos šo jaunievedumu!