„Aarzemnieki” Eirovīzijas dziesmu konkursā uzstāsies otrie

„Būsim priecīgi, ja ar otro kārtas numuru pēc tam startēsim arī finālā,” ziņu par kārtas numuru smejoties komentē grupas solists Jorans Šteinhauers. „Esam ļoti laimīgi par iespēju šajā pasākumā piedalīties, tādēļ apmierina jebkurš kārtas numurs, un no visas sirds centīsimies pārstāvēt Latviju.”

Uzstāšanās secību pusfinālos tāpat kā pagājušajā gadā noteica pasākumu producenti, un to apstiprināja Eiropas raidorganizāciju savienības (EBU) izpildpārraugs un references grupa.

Bez Latvijas 1.pusfinālā piedalīsies mūziķi no vēl citām 18 valstīm: Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes. Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski – Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā „Lielā piecinieka” valstis. 

Valstu uzstāšanās secība:

6.maijs, 1.pusfināls:

  1. Armēnija,
  2. Latvija,
  3. Igaunija,
  4. Zviedrija,
  5. Islande,
  6. Albānija,
  7. Krievija,
  8. Azerbaidžāna,
  9. Ukraina,
  10. Beļģija,
  11. Moldova,
  12. Sanmarīno,
  13. Portugāle,
  14. Nīderlande,
  15. Melnkalne,
  16. Ungārija.

8.maijs, 2.pusfināls:

  1. Malta,
    1. Izraēla,
    2. Norvēģija,
    3. Gruzija,
    4. Polija,
    5. Austrija,
    6. Lietuva,
    7. Somija
    8. Īrija,
    9. Baltkrievija,
    10. Bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija,
    11. Šveice,
    12. Grieķija,
    13. Slovēnija.
    14. Rumānija.

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli
6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā. Eiropas populārākajā televīzijas šovā, kas šogad notiek jau 59.reizi, piedalīsies 37 valstis. Konkursu varēs vērot tiešraidē LTV1 un ltv.lv mājas lapā. 

Foto: Linda Rutule

TOP Komentāri

avatar