Rīgā uzstāda vēl 10 kaķu mājiņas

Mājiņas sadarbībā ar ielas kaķu aprūpētājiem izvietotas vietās, kur mīt par Rīgas Domes, biedrības “DzīvniekuSOS” un iedzīvotāju līdzekļiem sterilizētu ielas kaķu kolonijas – Kurzemes prospektā, Gaiļezerā, Rūpniecības ielā, Sparģeļu ielā, Staiceles ielā, Lomonosova ielā, Prūšu ielā, Valdeķu ielā un Nicas ielā. Mājiņu izvietošana tiek saskaņota ar namu apsaimniekotājiem, zemes īpašniekiem un citām iesaistītajām pusēm, lai panāktu pozitīvu attieksmi, skaidrotu mājiņu nepieciešamību un novērstu to nopostīšanu.

Tāpat mājiņu uzstādīšanas būtisks priekšnosacījums ir atbildīga ielas kaķu kolonijas aprūpe – mājiņas tiek uzstādītas vietās, kur jau ir nodrošināta dzīvnieku sterilizācija, lai novērstu to nekontrolētu vairošanos, vai arī ir plānots to veikt, kā arī kolonijas barošanas un mītnes vieta tiek turēta tīra un sakārtota. Sakārtotas un tīras bezpajumtes kaķu uzturēšanās vietas veicina iedzīvotāju pozitīvu attieksmi pret tiem un mazina cietsirdīgas izturēšanās risku.

“DzīvniekuSOS” īsteno projektu “Pilsētas kaķu dzīve: Droša pajumte” jau kopš 2012.gada, un tā ietvaros Rīgā un Pierīgā uzstādītas jau vairāk nekā 60 kaķu mājiņas. Mājiņu uzstādīšanu atbalstījis gan Borisa un Ināras Teterevu fonds, gan Rīgas Dome, gan iedzīvotāji ar saviem ziedojumiem.

Projekts “Pilsētas kaķu dzīve: Droša pajumte” ir papildinājums biedrības “DzīvniekuSOS” kopš 2008.gada īstenotajai bezpajumtes kaķu sterilizācijas programmai, kuras ietvaros par portālā “Ziedot.lv” saziedotajiem vairāk nekā 50 000 eiro sterilizēti simtiem bezpajumtes kaķu.

Uzstādot kaķu mājiņas, biedrība cer mazināt problēmu, ko rada pagrabu noslēgšana daudzdzīvokļu mājās, kā rezultātā kaķi, kuru sterilizēšanā ieguldīti biedrības, Rīgas domes un iedzīvotāju līdzekļi, paliek bez pajumtes un iet bojā. Pēdējo divu gadu laikā, vēršoties plašumā daudzdzīvokļu māju siltināšanas un vides sakārtošanas projektiem, aizvien biežāk tiek slēgti māju pagrabi un nojaukti šķūnīši un citi grausti, kas iepriekš kalpoja par bezpajumtes kaķu patvēruma vietu. Īpaši aktuāla šī problēma ir Rīgas mikrorajonos, piemēram, Ķengaragā, Purvciemā, Juglā un Ziepniekkalnā.

Uzstādot kaķu mājiņas, biedrība arī vēlas sakārtot pilsētvidi, veidojot koptas un labiekārtotas kaķu uzturēšanās vietas, mazinot nehigiēnisku un stihisku barošanas vietu veidošanos pie daudzdzīvokļu mājām, pret ko pamatoti iebilst daudzi iedzīvotāji.

DzīvniekuSOS

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar