Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju vadīs Ilona Kronberga

Jaunajai VBTAI vadītājai ir jurista kvalifikācija un maģistra grāds civiltiesisko zinātņu apakšnozarē. Šobrīd I. Kronberga papildina zināšanas doktorantūrā Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

I. Kronberga ilgus gadus strādājusi augstākās izglītības jomā un valsts pārvaldē – kā lektore Latvijas Universitātes Krimināltiesisko zinātņu katedrā un Valsts policijas koledžā.  Viņa aktīvi darbojusies nevalstiskajā sektorā kā sabiedriskās politikas centra “PROVIDUS” vadošā pētniece, tostarp starptautiskos projektos zinātniski-praktiskās pētniecības jomā par nepilngadīgo tiesību jautājumiem un agrīnu prevenciju, lai novērstu bērnu uzvedības traucējumus, jauniešu iesaistīšanos noziedzīgās darbībās, kā arī sniegtu atbalstu viņu vecākiem.

Tāpat I. Kronberga ir vadījusi Valsts probācijas dienesta izveides procesu un bijusi Tieslietu ministrijas Kriminālsodu izpildes politikas departamenta direktore, kā arī Latvijas Tiesnešu mācību centra direktore. Jaunā VBTAI vadītāja strādājusi arī kā vairāku Eiropas Komisijas, Šveices Konfederācijas un Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumentu finansēto projektu direktore.

Kopumā konkursā uz VBTAI priekšnieka amatu pieteicās trīs pretendenti.

VBTAI ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esošā iestāde, kas īsteno valsts politiku bērnu tiesību aizsardzības jautājumos.

No 2015. gada septembra valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi centralizēti veic Valsts kanceleja.  Atlases kārtībalīdzās atklātības kritērijam paredz nodrošināt pēc vienotiem principiem organizētus konkursus uz vadītāju amatiem valsts tiešās pārvaldes iestādēs.ceļ valsts pārvaldes konkurētspēju, jo, īstenojot atklātus konkursus un ievērojot vienotus atlases principus, ir lielākas iespējas piesaistīt, noturēt un motivēt augsta līmeņa profesionāļus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar