Robežsardze pārtraukusi noziedzīgas organizētas grupas darbību

Latvijas Republikas Valsts robežsardzes amatpersonas sadarbojoties ar Polijas Republikas robežsardzi un Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrijas Robežsardzes dienestu ir pārtraukušas starptautiskas noziedzīgi organizētas grupas darbību, kas organizēja un īstenoja personu nelikumīgu pārvietošanu no Vjetnamas caur Krieviju un Baltijas valstīm uz Poliju.

Starptautiskās sadarbības ietvaros 2016.gada 8.septembrī Polijas amatpersonas aizturēja vienu Polijas un divus čečenu izcelsmes Krievijas pilsoņus, kuri bija saistīti ar iepriekš minētiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Aizturēšanas tika īstenotas Latvijas, Polijas un Lietuvas teritorijā.

Polijas robežsargi pārtrauca noziedzīgi organizētās grupas kodola, divu Krievijas un viena Polijas pilsoņa, darbību. Aizturētajiem Krievijas pilsoņiem bija Polijas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas.

Latvijas Republikas Valsts robežsardzes amatpersonas kopumā aizturēja desmit citus čečenu izcelsmes Krievijas pilsoņus, kuri nelikumīgi šķērsoja valsts robežu, kā arī nelikumīgi pārvietoja pāri valsts robežai Vjetnamas pilsoņus.

Lietuvas tiesībaizsardzības iestādes aizturēja vienu čečenu izcelsmes Krievijas pilsoni – vienu no galvenajiem organizētājiem, par kuru bija izdots Eiropas Apcietināšanas Orderis.

Visas aizturētās personas ietilpa transnacionālā organizētā grupā.

Sadarbības ietvaros, robežsargi kopumā aizturēja 84 nelegālos imigrantus no Vjetnamas. Proti, Latvijas robežsargi aizturēja 38 Vjetnamas pilsoņus, Polijas robežsardzes amatpersonas aizturēja 42 personas, savukārt vēl  4 personas aizturēja Lietuvas Republikas robežsardze.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar