Skolēni no laukiem atgriezušies Rīgā; pašvaldības policija brīdina autovadītājus

Katru gadu vasaras sākumā skolēnu skaits pilsētā ievērojami samazinās, jo liela daļa bērnu brauc uz vasaras nometnēm vai uz laukiem ciemos pie radiem. Bet vasaras beigās bērni, kuri pāris mēnešu laikā ir atraduši no intensīvās pilsētas satiksmes, atgriežas pilsētā.

Rīgas pašvaldības policija aicina vecākus pārrunāt ar savām atvasēm drošības jautājumus, īpaši to, kā ir jāuzvedas uz ceļa. Policijas pieredze liecina, ka vasaras laikā bērni bieži atradinās no intensīvas satiksmes un mēdz skriet pāri ielai, nepaskatoties ne uz vienu pusi. Tāpat augusta beigās bērni satiekas ar pagalma biedriem un nododas dažādām rotaļām, tostarp mēdz būt gadījumi, kad bērni ar bumbu spēlējas tuvu braucamajai daļai.

Tāpat policija aicina autovadītājus būt vērīgiem, braucot pa pilsētu, jo arī autovadītāji nereti vasaras laikā pierod pie tā, ka pie mācību iestādēm šajā periodā nav ātrumu ierobežojošās zīmes. Policija atgādina, ka pie dažām Rīgas skolām ātruma ierobežojumi atkal ir spēkā, bet līdz 1. Septembrim ātruma ierobežojumi, kas liegs braukt ātrāk par 30 km/h, būs spēkā pie visām mācību iestādēm.

Rīgas pašvaldības policija jau no 24. augusta strādā īpašā režīmā, jo tuvojas jaunais mācību gads. Policisti uzrauga populārākās bērnu pulcēšanās vietas, mācību iestāžu tuvumā esošās teritorijas un citas vietas. Tāpat policisti gatavojas darbam pie mācību iestādēm un interešu izglītības iestādēm, sākoties jaunajam mācību gadam. Kopumā visa mācību gada garumā policisti dežūrēs pie 115 Rīgas skolām, 12 interešu izglītības iestādēm, 7 sporta skolām, kā arī 9 mūzikas un mākslas skolām. Savukārt pastiprinātā režīmā Rīgas pašvaldības policija turpinās strādāt līdz šā gada 4.septembrim.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar