Robežsargi pārtrauc kārtējo cigarešu kontrabandu

Naktī no piektdienas uz sestdienu, pārbaudot operatīvo informāciju, Indras pagastā robežsargi apturēja automašīnu VW Caravella, kurā pārvietojās 9 Latvijas valsts piederīgie. Automašīnas bagāžas nodalījumā robežsargi konstatēja 14 melnā polietilēna plēvē ietītus kontrabandas cigarešu saiņus. Netālu no notikuma vietas tika pamanīta vēl viena automašīna – Audi 100 un tās tuvumā vairākas personas ar kontrabandas cigarešu saiņiem. Iesaistot kinologu ar dienesta suni, robežsargiem izdevās aizturēt vēl vienu kontrabandistu un izņemt 28 melnā polietilēna plēvē ietītus saiņus.

Kopumā robežsargi izņēma 478 600 cigaretes “ Premjer” ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar līdzdalību kontrabandas cigarešu pārvietošanā pāri valsts robežai, izmantojot dzelzceļa kravas pārvadājumus, robežsargi aizturēja arī vilciena mašīnistu un tā palīgu, abus Baltkrievijas pilsoņus.

Jāatzīmē, ka divi no aizturētajiem likumpārkāpējiem jau iepriekš nonākuši  likumsargu redzeslokā, proti, viens iepriekš saukts pie kriminālatbildības par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu vai pārvadāšanu, savukārt otrs – par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju ievērojamā apmērā.

Par cigarešu kontrabandu, kas izdarīta ievērojamā apjomā, uzsākts kriminālprocess.

Aizturētās personas un krimināllietas materiāli ar lietiskajiem pierādījumiem tālākai izmeklēšanai nodoti VID Muitas policijas pārvaldei.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar